Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 30. 10. 2016 14:52

DavidMath
Místo: Zlín
Škola: UTB FT
Pozice: Student
Reputace:   
Web

Linregrese v excelu

Dobrý den,
omlouvám se, že musím obtěžovat s takovou trivialitou, jako excelem a problémem s ním. Vždy jsem pracoval v excelu bez problémů a nyní se můj problém týká ohledně Regresní analýzy, konkrétně funkce ,,LINREGRESE"

dejme tomu, že máme sloupec X a sloupec Y s patřičnou řadu čísel. V případě, že chci udělat funkci LINREGRESI, označím si mimo 2x5 polí (2 sloupce o 5 řádcích) dám =Linregrese a označím sloupec x; sloupec y; dám 1; 1 a uzavřu závorkou. Mělo by mi vyběhnout tedy vše do tabulky v předem označených polích - 2x5 hodnoty, a to odhad parametru b, napravo odhad parametru a, koeficienty detarminace apod... zkrátka vše, co má obsahovat.

=LINREGERSE(X;X;1;1) tedy vypadá můj vzorec, dělal jsem to předtím, fungovalo to, dělám to dnes, a nefunguje to a vydefinje mi jen tohle (viz. obrázek)... Zkoušel jsem to v mém uloženém dokumentu s daty, kde jsem před několika měsíci s LINREGRESÍ pracoval a kde to bez problému šlo (viz. plnohodnotná tabulka linregrese v dokumentu excel). Zkusil jsem to tedy znovu (nyní a dnes) pod původní správnou plnohodnotou LINREGRESI a vyšlo mi jen jedno číslo.  Tedy jen jednu hodnotu, a nechápu proč?

//forum.matweb.cz/upload3/img/2016-10/35482_linregrese%2Bchyba.png

Kde je, prosím, chyba? Děkuji

• (téma jako vyřešené označil(a) DavidMath)

#2 30. 10. 2016 17:37

mák
Místo: Vesmír, Galaxie MD
Reputace:   63 

Re: Linregrese v excelu

Zdravím,
Linregrese je maticový vzorec a zadává se trojhmatem [Control]+[Shift]+[Enter].

LibreOffice Verze: 25.8.4.2, Maxima 5.49.0 (SBCL)

#3 31. 10. 2016 20:11

DavidMath
Reputace:   
Web

Ahááááá ... já na to úplně zapomněl :-) Děkuji moc :-)

#4 31. 10. 2016 20:12

DavidMath
Reputace:   
Web

Ahááááá ... já na to úplně zapomněl :-) Děkuji moc :-)

Zápatí