Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Složil jste někdo Rubikovu kostku napoprvé úplně sám?
Nikdy jsem ji ještě nesložil a říkal jsem si, že bych to zkusil bez hledání návodu a cizí pomoci, ale nedávno mi jeden "master" (složí to za pár sekund) řekl, že on to taky nesložil sám a že je to skoro nemožné.
Což samozřejmě neznamená, že to nejde :D a tak mě zajímalo, zda se tady někdo takový najde.
↑ AndrejR:
Ahoj, jedna věc se naučit postup na rychlé složení a druhá věc je zjistit sám, jak to složit (Edit: tady jsem měl před tím poněkud nesmyslnou formulaci). To jsou dvě odlišné věci - asi jako umět rychle počítat a umět dokazovat složitá tvrzení.
Myslím, že stojí za to to chvíli zkoumat, přečíst si něco o teorii grup a získat inspiraci...
Poznamka.
A este sa oplati precitat aj https://en.m.wikipedia.org/wiki/God%27s … /languages
Bozi algoritmus pre Rubikovu kocku.
Ten existuje, ( vyriesit kocku z minimalnim poctom operacii). Ale to asi ziadny clovek nedokaze. Ci ano?
AndrejR, tenhle návod jsi viděl?
vanok napsal(a):
Bozi algoritmus pre Rubikovu kocku.
Ten existuje, ( vyriesit kocku z minimalnim poctom operacii). Ale to asi ziadny clovek nedokaze. Ci ano?
Ojediněle ano.