Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 19. 06. 2009 14:42

Johny
Reputace:   

TexLive200X

Dobrý den ,

neví někdo o nějaké dobré distribuci texlive200X, hledám to na netu a nemohu žádnou rozjet. Nejlepší by byla texlive2007 na tu mám totiž návod jak to nainstalovat, ale je to jedno. Vždy to testuji na nějakém souboru s připonou tex a zatím to hází error že chybí nějaký soubor. Děkuji za případné rady .

#2 19. 06. 2009 19:05

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

Re: TexLive200X

Jaký máš operační systém? A je nutné, aby to byl texlive? Pokud jsou odpovědi "windows" a "ano", tak asi neporadím, každopádně by ostatním třeba pomohlo, kdybys uvedl, jaký soubor tomu schází. To může být způsobeno něčím v tom TeXovém dokumentu, špatný \usepackage nebo tak.

http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=903

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#3 19. 06. 2009 20:25

Johny
Reputace:   

↑ Kondr:

Mám windows a snažím se to rozšířit tak aby fungoval i acrotex, pokud víš o čem mluvím. Už jsme si našel jeden texLive a rozjel jsme ho  . Nevím jestli to bude někdo vědět moc na netu jsem toho nenašel. Mám problém s tím, že když se snažím něco  přeložit tak je ten přeložený soubor nečitelný. Tak nevím jestli jsem  blbě  nenaistaloval acrotex nebo musím něco jiného udělat.   Texlive funguje dobře , překládat soubory jde odkudkoliv.

#4 19. 06. 2009 20:47

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

↑ Johny:Zkus to na jednoduchém souboru:

\documentclass{article}
\usepackage[cp1250]{inputenc}
\begin{document}
\section{sekce bez ceskych znaku}
Žluťoučký kůň tiše úpěl ďábelské ódy.
\end{document}

(Předpokládám, že ukládáš soubory ve windows-1250, pokud ne, změň cp1250 na příslušnou hodnotu.)
Zkus to zkompilovat a napiš, co ti to háže za chybu, pokud to žádnou nehodí, napiš co je špatně ve výstupu.
Pokud to kompiluješ jinak než z příkazové řádky (třeba z TeXnic centra), je možnost, že je špatně nastavený ten editor.

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#5 19. 06. 2009 21:01 — Editoval Johny (19. 06. 2009 21:02)

Johny
Reputace:   

↑ Kondr:

Já už to napsal co je blbě, snažím se rozjet acrotex. Je to taková nádstavba podle ,které mužeš dělat interaktivní hry v pdf souborech.  je duléžité mít nainstalovaný tex, mám . Pak rozbalit acrotex -> texu, což jsme taky udělal,ale nevím jjak to použít. Mám jeden klasický pdf soubor a pak jeden formulář pdf ale je nečitelný. Udělal jsme to podle jednoho návodu a stejně to nejde. Myslel jsem že je to díky starým balíčkům , tak jsem udělal refresh pomocí příkazu texhash na příkazové řádce a nic.

Zápatí