Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den ,
neví někdo o nějaké dobré distribuci texlive200X, hledám to na netu a nemohu žádnou rozjet. Nejlepší by byla texlive2007 na tu mám totiž návod jak to nainstalovat, ale je to jedno. Vždy to testuji na nějakém souboru s připonou tex a zatím to hází error že chybí nějaký soubor. Děkuji za případné rady .

Jaký máš operační systém? A je nutné, aby to byl texlive? Pokud jsou odpovědi "windows" a "ano", tak asi neporadím, každopádně by ostatním třeba pomohlo, kdybys uvedl, jaký soubor tomu schází. To může být způsobeno něčím v tom TeXovém dokumentu, špatný \usepackage nebo tak.
http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=903
↑ Kondr:
Mám windows a snažím se to rozšířit tak aby fungoval i acrotex, pokud víš o čem mluvím. Už jsme si našel jeden texLive a rozjel jsme ho . Nevím jestli to bude někdo vědět moc na netu jsem toho nenašel. Mám problém s tím, že když se snažím něco přeložit tak je ten přeložený soubor nečitelný. Tak nevím jestli jsem blbě nenaistaloval acrotex nebo musím něco jiného udělat. Texlive funguje dobře , překládat soubory jde odkudkoliv.

↑ Johny:Zkus to na jednoduchém souboru:
\documentclass{article}
\usepackage[cp1250]{inputenc}
\begin{document}
\section{sekce bez ceskych znaku}
Žluťoučký kůň tiše úpěl ďábelské ódy.
\end{document}
(Předpokládám, že ukládáš soubory ve windows-1250, pokud ne, změň cp1250 na příslušnou hodnotu.)
Zkus to zkompilovat a napiš, co ti to háže za chybu, pokud to žádnou nehodí, napiš co je špatně ve výstupu.
Pokud to kompiluješ jinak než z příkazové řádky (třeba z TeXnic centra), je možnost, že je špatně nastavený ten editor.
↑ Kondr:
Já už to napsal co je blbě, snažím se rozjet acrotex. Je to taková nádstavba podle ,které mužeš dělat interaktivní hry v pdf souborech. je duléžité mít nainstalovaný tex, mám . Pak rozbalit acrotex -> texu, což jsme taky udělal,ale nevím jjak to použít. Mám jeden klasický pdf soubor a pak jeden formulář pdf ale je nečitelný. Udělal jsme to podle jednoho návodu a stejně to nejde. Myslel jsem že je to díky starým balíčkům , tak jsem udělal refresh pomocí příkazu texhash na příkazové řádce a nic.