Dobré odpoledne,
mám rozhodnout, zda existuje kosočtverec,
jehož obvod je 4m,
úhlopříčka měří 1,4m
a svírá s jednou jeho stranou úhel
.
Moje řešení:

Prosím, co mám odvodit z tohoto závěru?
Díky
↑ byk7: Možná by bylo dobré si uvědomit, jaké vlastnosti má kosočtverec.
1. Úhlopříčky kosočtverce jsou na sebe kolmé.
2. Úhlopříčky kosočtverce nejsou stejně dlouhé.
3. Úhlopříčky kosočtverce jsou zároveň osami úhlů.
Potom bych se snažila pomocí Ph.věty , nebo trigonometrickými vztahy v pravoúhlém trojúhelníku ( kosočtverec se skládá ze 4 pravoúhlých trojúhelníků )
dokázat, že tyto podmínky platí.
Jen dotaz, proč vypočítáváte druhou úhlopříčku? Vycházím z toho, že se má zjistit, jestli existuje kosočtverec daných vlastností, takže bych jen ověřila, zda je možnost, aby jeho strana měla délku 1 m. Znám délku úhlopříčky, ale podle zadání zřejmě není jisté, která to z těch úhlopříček je, pokud teda nebyl v zadání rovnou i ten náčrtek. Vyšla bych z vlastností úhlopříček v kosočtverci, viz výše plus bych doplnila, že se úhlopříčky vzájemně půlí a jsou osami úhlů, vzala bych si v potaz jeden z pravoúhlých trojúhelníků, u kterého znám úhel a stranu a dopočítala bych stranu a. Stejně bych postupovala i při předpokladu, že uvedená délka se vztahuje na druhou úhlopříčku. Ani v jednom případě, mám pocit, nevyjde, že délka strany je rovna 1 m, čili kosočtverec daných vlastností neexistuje.
↑ byk7:Tenhle vzorec jsem našla v tabulkách pro ZŠ 
↑ gadgetka:
Jak může neexistovat, když konstrukcí vidím , že kosočtverec se dá sestrojit a výsledky vychází i graficky. Dokonce jsem si kosočtverec složila i z papíru .
Měřítko : (1cm odpovídá 1m )
↑ byk7:Tak to je potom něco jiného, to jsem špatně četla zadání :-( .
Pak má pravdu ↑ gadgetka:.