Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj zítra píšu písemku z goniometrických rovnic a pořád to dost nechápu. Mám příklad že v daným intervalu určit x x=<0,2pí)
sinx=0,8361
Já jsem si zjistila ten úhel což je cca 56° a pak jsem napsala že x1=56°+k.2pí; a x2=123°+k.2pí a pak nevím co dál ve výsledcích jsou takový podivný čísla x1=0,999; x2= 2,151
↑ gsdv:
Nemůžeme do jednoho výsledku zapísovat stupně a radiany.
Proto výsledek v radianech má být (hodnotu jsem nekontrolovala, běru zápis od Ivany, děkuji):
a
, ovšem za k už nedosazuješ nic (přesně k=0), jelikož podle zadání je potřeba hledat kořen v intervalu x=<0,2pí).
Například v intervalu (2pi, 4pi) by se dosazovalo k=1, ale dle Tvého zadání není požadováno.
V pořádku?
↑ jelena:Zdravím Jeleno, :-) a děkuji za doplnění :-)
Co se týká zápisu , nepsala jsem , že se radiány rovnají stupňům , jenom jsem psala postup , jak se z radiánů dají vyjádřit úhly ve stupních. Proto jsem psala i podmínku pro k v obecném vyjádření.
Jinak je snad tazatelce dotazu již jasné , o co v příkladu jde :-)
↑ Ivana:
Zdravím, Ivano :-)
moje poznámka se vztahovala k zápisu (který by neměl být používan):
gsdv, Doxxik, Ivana napsal(a):
x1=56°+k.2pí ....
..... 56°+2kpí
no zřejmě kolega kopíroval od kolegyňky atd. taková tichá pošta :-)
Ovšem od doby, co kolega Olin si změnil podpis, nemám žádný tematický citát po ruce.