Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
potrebujem pomoc s prikladom...Zadanie znie:
Zostrojte stvoruholnik ABCD, ak su dane strany AB, CD, sucet stran BC a AD, vzdialenost vrchola A od priamky CD a viete, ze vnutorne uhly pri vrcholoch C a D su zhodne.
Dakujem
↑ prazenicova:Já bych to řešila takto :

To bohužel není správné řešení, protože takto zadaný čtyřúhelník nemusí být lichoběžníkem.
↑ Kondr:Tak posílám druhou verzi a mám pocit , že je úloha předimenzovaná.Těch podmínek je tam nějak moc . Šla jsem na obráceně kde jsem si údaje sama zadala . Tentokrát je to čtyřúhelník , ale nevím. :-( 
Ale ty uhly alfa nevime, jake jsou, proto je nemuzeme vynest... vime jen to, ze jsou stejne. A taky podle zadani nemusi jit primo o lichobeznik. Nevime, jestli uhly pri vrcholech A a B jsou stejne..
edit: hmm, tak vidim, ze jsem odpoved poslala pozde :)
↑ hyperion:Všechny údaje jsem si zadala sama a úhly
a 
jsou úhly při vrcholech C a D . I ty jsem si zadala sama , abych mohla sestrojit a popsat konstrukci čtyřúhelníku ABCD . A úhly při vrcholech A , B opravdu nemusí být stejné . Je to vidět z poslané konstrukce .
Ale přesto tvrdím , že je v původním zadání více údajů , než je potřeba .
nemôžem si zada? uhly pri vrcholoch C, D, lebo ich nemám danné/ sú len zhodné/ takéto som dostala zadanie, vraj je to ?ažký príklad. Nevie mi niekto s nim pomoc?? Prosím!!!
↑ prazenicova:Tak jsem to zkusila trochu jinak.
↑ prazenicova:Ted' mně něco secvaklo , pracuji . Už to možná mám. :-)
↑ prazenicova:Zdravím :-) .
Reaguji na tvůj meil:
1. Osově souměrné jsou body C a D podle osy , která prochází bodem E a je zároveň výškou rovnoramenného trojúhelníka CDE .
2. Délku AD mohu vyjádřit pomocí úhlu
a jeho kosinu ,
víme-li , že
pak
.
3. Dodatek : V dané polorovině existuje jedno řešení .
V případě 2. jsem si skoro jista , že pan učitel chtěl asi tento výpočet . :-)
Co se týká té osové souměrnosti mně nic lepšího nenapadá. :-(
Stránky: 1