Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ stenly:
Koukla jsem na to jen namátkově a už první příklad není dobře. Místo tři poloviny tam má být jedna polovina. Jinak z vlastní zkušenosti doporučuji www.matematikomat.cz
↑ matmii:
Zdravím,
Mohla bych poprosit více podrobně o vlastní zkušenosti - třeba v sekci Ostatní. Ovšem doufám, že to nebude reklama této služby.
Myšlenka tohoto fóra je založena na kolegiální pomoci, proto já bych se přimluvila za podrobnou kontrolu a upozornění kolegyňky martule na případné chyby (také se podívám trochu), než na doporučení placených služeb. Případně takové doporučení lze provést mailem pro konkrétního uživatele.
Pro kontrolu integrálů doporučujeme online nástroje uvedené v úvodním tématu. Zejména MAW je velmi vstřicný.
Děkuji.
↑ martule:
Ten první příklad máš špatně. Nevím teda, nějak se mi na začátku nezdá, jak si píšeš třetí odmocninu, každopádně zrovna ten člen máš dobře :) ale pak tam máš
a ten se rovná 
↑ martule:
Zdravím,
zkus si to překontrolovat také pomoci nástrojů, na které se odkazuji.
1) viz upozornění od kolegyňky ↑ matmii: - integruješ 
2) při návratu substituce máme
, proto ve výsledku po dosazení má být
.
3) graf je hodně nepřehledný, průsečík je v pořadku, ale viz odkaz máš počítat obsah takového obráceného "Večka" na intervalu 0, pi/4, pak se opakuje na intervalu pi/4 do pi/2.
Nějak mi chybí omezení, na kterém intervalu se takový obsah má počítat, jelikož pak se opakuje. Má někdo z kolegů názor na tuto záležitost? Děkuji.
A ještě prosím, alespoň orientačně - co to je za předmět, ve kterém máte takové zadání (výkon kolegy už jsem obdivovala, ale s radosti to zopakuji). Děkuji
↑ jelena:
Zdravím, tu trojku vidím tak, že se zde asi plochou myslí "souvislá oblast" (tj. taková, že když ji sekneme na dvě půlky, budou tyto dvě půlky sousedit ve více než jen jednom bodě - formalisovat se mi to nechce, snad každý chápe). V tom případě je výsledek jednoznačný, protože po obsahu chceme, aby to bylo kladné číslo - je tedy jedno, jestli integrujeme přes
, nebo o tento interval posunutý o libovolný celočíselný násobek
.