Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Kohout stojí pět penízů, slepice tři peníze a tři kuřata jeden peníz. Celkem za 100 penízů koupili 100 ptáků. Kolik koupili kohoutů, slepic a kuřat?
mám problém označil jsem si za neznámé kohouta, slepici a kuře. pak jsem sastavil rovnice 5x+3y+z/3=100(cena ptáků) a potom kolik jich je celkem x+y+z/3=100 jdemi o to jestli jsou ty rovnice správně zapsané. Předem dík Adi.
Dobrý večer,potřebovala bych nutně pomoci k už zítřejší práci..=)
Uloha:Skupina montérů provedla montáž kabelů za 15 směn,druhá splnila stejnou ulohu v čase o jednu třetinu kratším.Za kolik směn by stejnou práci provedla třetí skupina,kdyby při nasazení třech skupin trvala montáž 3 směny??
Zdravím, upozorňuji na bod 2 pravidel - pro nové dotazy nová témata.
Jinak je výhodné v těchto úlohách pro každou skupinu (pracovníka, jeřáb, přítok…) určit rychlost, s jakou pracuje - kolik z celkové práce udělá za jednotku času. Pro první skupinu to bude 1/15, pro druhou 1/10, kdyby pracovaly obě dohromady, tak budou mít "rychlost" 1/15 + 1/10 atd. Poměrně mnoho úloh na toto téma je třeba tady.