Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Moncaaa:
Zdravím, přímky se protnou, pokud jsou v jedné rovině, proto dokreslujeme tak, aby bylo zřejmé, že jsou v jedné rovině, případně hledáme pomocné body.
Vyznaš se v tom? - strašný obrazek (bod na straně GC není "2", oprav si ho na nějaké písmenko).
↑ jelena:
V obrázku se vyznám děkuju moc :) jen tam mám nejasnost...nějak mi nejde do hlavy,že hned na začátku spojím body S a L,když mám udělat řez rovinou HSK,nějak to v tom nevidim :) a ještě to protáhnutí toho DC a HX (2) je potřeba? nebo jen stačí spojit 1 a K ? děkuju
↑ Moncaaa:
Ze zadání byl bod L, přes H, L vedu přímku, která má mát průník s rovinou ABC - tedy je třeba najit průměr přímky HL do roviny ABC (průmětem je přímka DB, průník DB a HL dává bod K).
To moje "rovnou použit" L je jakoby zpětný krok k nalezení společného bodu přímky HK a roviny boční hrany BCGF, ve které je bod S.
V pořádku?