Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

↑ xxxxx:
Koreny v komplexni mnozie jsou vzdycky komplexne sdruzena, tedy realna cast je stejná, a znamenko pred i jenom proste otocis a mas koreny :)

toto ovšem platí, právě když jsou koeficienty v té rovnici reálné
nemyslim, ze se na stredni skole setkas s necim jinym nez realnymi koeficienty v rovnici :) Ale i za sebe dekuji za poznamku, nikdy jsem kvd. rci s komplexnimi koeficienty nevidel, a tedy nevim, jak se pak chovaji koreny :) Ovsem, kdyz tak o tom premyslim, a vezmu si vlastnosti korenu (Vieta), tak to ma logiku :)
frank_horrigan napsal(a):
nemyslim, ze se na stredni skole setkas s necim jinym nez realnymi koeficienty v rovnici :)
Stačí otevřit sbírku pro SŠ od místně nejoblibenejší autorky a už se setkaš. Hezké setkání přeji.
↑ frank_horrigan: tak tos asi chodil na nějakou divnou střední školu, my je na obyčejnym obecnym gymplu měli (dokonce u matruity jsem ji dostal)

↑ Stýv:
"Jenom" prumyslovku, obor stavební geologie a geodézie, tedy fakt je, ze ty matice se tam moc nedalo, spoustu veci musim ted "dorážet", rozhodl jsem se ze si udelam MBA :-D Kdyz jsem videl, co mam umet k prijimackam, jde mi z toho hlava kolem. Jinak, maturite z matiky jsem se elegante vyhnul anglictinou (cesta nejmensiho odporu ;) ). Tudiz se ucim za pochodu, a kdyz jsem nevidel urcitou variantu zadani, nezlobte se na mne za to :)