Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ kajbl:Doporučuji podívat se na doplněk grafu. Ten bude 2-regulární a lépe se s ním zachází. Ke každém grafu je doplněk určen jednoznačně a tak spočítáme-li doplňky, tak spočítáme i původní grafy.
↑ petrkovar:
Omlouvám se, ale to mi moc neříká.Prosím, jestli bys mi to mohl ještě víc naznačit.
↑ kajbl:Doplněk grafu obsahuje právě ty hrany, které v původním grafu chybí a naopak. Protoože kompletní graf na 6 vrcholech je 5-regulární, tak doplněk 3-regulárního grafu je ě-regulární graf.
A 2-regulární graf je kolekce cyklů. Najít všechny možné kolekce cyklů na 6 vrchlech je snadné, je jich opravdu málo. Záměrně neříkám kolik, protože bych vzal radost ze správného řešení.
↑ petrkovar:
Jsou 2 ?Děkuju, že mi pomáháš.
Protože podle mě jde udělat 2-regulární graf na 6 vrcholech jak dva cykly C3 a nebo jeden cyklus C6, protoze kdyz udelam C4 tak to nepujde, a C5 take ne. a C >6 prirozene nelze.a C <2 take ne.
A jeste me napada, ze kdyz ma mit kazdy vrchol stupen 2 tak to musi byt vzdy nejaka kruznice ne?
↑ petrkovar:
chyba na moji strane (opet :) ), kruznice je jen C3, to znamena prepis : A jeste me napada, ze kdyz ma mit kazdy vrchol stupen 2 tak to musi byt vzdy nejaky cyklus ne?
Takze jelikoz jsou dva tak pocet 3-regularnich grafu na 6 vrcholech musi byt take 2 a to tyto?:
a ten vpravo by mel byt uplny bipartitni graf K3,3 ze?
Stránky: 1