Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Dare4you:
Co to znamená výpočet posloupnosti? S posloupnostmi je možné provádět různé operace. Netuším ze tvého příspěvku ovšem, co zrovna potřebuješ.
Prosím o upřesnění!

↑ Dare4you:
Myslim, ze bych neco takového dokázal algoritmovat (napsat), ovsem moje znalosti na to v zadnem pripade nepostacuji, a je to moc velky soubor dat a postupu, abych dokazal dohledat. Navrhuji toto: Rekni si, co to ma umet, jak se s tim pracuje (vzorce) a ja az se budu nudit, tak se pokusim neco vytvorit :) Ale myslim, ze neco takoveho urcite se nekde válí, napada mne takovy Matlab (se kterym jsem si teda vubec nerozumel), a nebo nastroje podobneho charakteru.... mozna i neco jednodussiho by mohlo vypadnout z googlu.
EDIT: "vyssi" excel by to mohl umet taky (jelikoz uplne presne nevim, jak to pouzit a k cemu je to dobre, tak vic poradit nemohu)

↑ frank_horrigan: Je spousta už hotových open source programů (tzv. CAS -- computer algebra system), které to do nějaké míry umí, takže je asi dost zbytečné začínat "from the scratch". Pokud chceš něco aktivně tvořit, tak se můžeš zapojit do vývoje některého z nich: Maxima (Python), Mathpiper (Java), Giac (C++), ...

↑ Kondr:
Super, diky za tip :) Urcite se na to mrknu, vetsinu casu se v praci nudim, tak se mozna zapojim (jestli na to moje schopnosti budou stacit ;) )