Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
zdravim dostal jsem zadaní:
Vyšetřete funkci
mám určit:
MIN, MAX
spojitost,nespojitost
sudost, lichost
asymptoty
lokální extrémy
monotonie funkce
zda je funkce konkávní
atd...
výsledek prej by měl být graf pomůže mi někdo? díky
↑ Nathaniel:
Zdravím,
ochotně se podělím o oblibené odkazy a přidám nabídku možnosti kontroly a rozboru "problémových otázek", pokud to sem umístiš (ale velmi doufám, že stroje neselžou).
↑ Nathaniel:
Zdravím,
pro nalezení zápisu přímky (asymptoty) používáš vzorec (viz materiály z mathonline) a to y=kx+q, k je limita podílu (f(x))/x pro x k nekonečnu, k (-nekonečnu). Bylo by dobré, aby takový zápis se objevil i zápisu vyšetření.
Výsledek pro +nekonečno. Vyšetření limit se probírá před vyšetřením průběhu funkcí (zkus si vybavit, jak jste vyšetřovali podobné limity, případně si rozklikni Show steps v odkazu).
Polopaticky - zkus si představit dělení 1 jablka na nekonečný počet dílku.
To, co máš zapsáno na závěr návrhu ↑ Nathaniel: jako "asymptota", je vyšetření chování funkce "v krajních bodech def. oboru" i když v tomto případě z chování funkce se dá odvodit i asymptota. Ona se dala odvodit již z představy samotného zádání funkce.
Stačí tak?