Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Nějak mě tam matou ty druhé pokusy...
1.Jaká je pravděpodobnost,že z úplné hry 32 karet vytáhneme druhým tahem tzv.figuru/je jich ve hře celkem 12/
2.Jaká je pravděpodobnost,že při hře 2 kostkami hodíme druhým vrhem součet 10
Děkuji za pomoc,bez ní bych to fakt nedala....

↑ taja11:
k druhemu prikladu: ta pravdepodobnost je (logicky vzato) stejná jako na prvni vrh, tedy 1:11 = 9,09%
ten prvni priklad: na prvni tah mas 12:32 (37,5%), ze pujde J,Q,K,A. Zalezi, co vytahnes v prvnim tahu - jestli figuru, mas pravdepodobnost 11:31 (35,48%). Jestli neco malyho, tak ta pravdepodobnost je 12:31, nebo 38,71%. Nevim jestli je to spravne, ale udelal bych si z toho prumer :)

↑ frank_horrigan: Zdravím, já myslím, že ta dvojka bude jinak.
Příznivé jevy jsou:
5 5
5 5
6 4
4 6
takže 
↑ frank_horrigan:
Výsledek by podle učebnice u karet má být P(A)xPA(B)=5/8 x 12/31 =0,2419
Ale jak na to přišli to teda nevím...
↑ taja11:
Ahoj. Podle mého názoru, který mi tu doufám někdo schonější potvrdí, je tenhle výsledek co píšeš odpověď na jinou otázku, a to sice "jaká je pravděpodobnost, že v prvním tahu nevytáhnu figuru a ve druhém ano". Když jsem počítal podle původního zadání všechny příznivé jevy, a dělil je počtem všech celkově možných, dostal jsem 37,5% (přesně). Snad to po mně někdo přepočítá.
Podle mně je 24% na první pohled málo, o těch 11% ani nemluvím.