Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
ahoj potřeboval bych pomoci s dnešní ulohou dne na stránkách společnosti scio ať počítam jak počítam pokaždé mi vyjde jiný vysledek
Na mapě o měřítku 1:100 má kruhový záhon průměr 4 cm.
ukolem je spočítat plochu zahonu
moje myšlenky:

↑ tupak:
vyhod si polomer, ten budes mit 200, hod na druhou 2 ^2 = 4, 100^2 =10k, tedy kvadrat polomeru je 40k. Pronasob pi, klidne "po staru"pod sebou vyjde ti 125.6 k. plosny c je 10k centimetru, vyjde ti 12.56. Za minutu se to da stihnout
EDIT> meritko ti rika pomer mapa:skutecnost, v tech samych jednotkach: 1 mm = 100 mm, 1m na mape je 100 metru, atd...

Jednoduchý - az kdyz na to nekdo prijde :-D ze si vsechno delam slozity?
↑ Stýv:
omlouvam se ale neměla to byt rovnice, ale za každym rovnase je další postup co mě napadl až sem nakonec dospěl k nějakému vysledku (moje chyba) na druhou stranu jak se divam tak sem asi nejspiše počítal spravně...
duležitý je si asi uvědomit že poloměr a ne průměr a to měřítko... chviličku mi trvalo než sem si to dal dokopy.... tady na ty blbyny musí byt asi člověk cvičenej....