Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, nevím si rady se zadáním příkladu, potřebpval bych pomoci:
Na menší píst hydraulického zařízení působí síla 250 N. Celkový zdvih má délku 2,4 m. Jak vysoko se zvedla plošina nesoucí automobil, je-li tíha plošiny s automobilem 24 000 N? Na počátku zvedání měla plošina stejnou úroveň s podlahou.
Díkes!
Písty hydraulického zvedáku mají průměr 3 cm a 15 cm.Jak velkou silou musíme působit na menší píst,chceme li zvedat těleso o hmotnosti 200 kg?Mělo by vyjít 78 N.Já to zkoušel tak-prvně vypočítal S(obsah) S1=0.00286 m a S2=0.07m,pak F2=m.g=2000 a pak jsem to hodil do vzorce
F1 =S1/S2 . F2 =0.00286/0.07 . 2000 =81N,Kde dělám chybu?
↑ pepapes:
řekla bych, že jen vliv pravidla "násobení chyb": F1 =S1/S2 . F2, upravíme na
, čímž odstraníme vliv zaokrouhlení pi a místo g=10, použíjeme g=9,8
Může být?
máte pravdu,když to zadám poctivě do kalkulačky,tak mi vyjde 78,4 N,asi i autor trochu zaokrouhloval(78 N) ale postup mám asi dobře a doufám ,že mi to učitelka tak uzná,jak jsem popsal,díky
Jestli můžu ještě jeden,asi lehoučky ale taky mi nevychází-Na píst hustilky o průměru 2,4 cm působíme tlakovou silou 20 N.Jaký tlak vznikne uvnitř hustilky,uzavřeme-li její vývod?Použil jsem vzorec p=F/S a bohužel mi to nevyšlo,má vyjít 44KPa,Díky za nakopnutí
↑ lavrinka:
Možno by si si mala založiť vlastnú tému a nepýtať sa na niečo pôvodne uverejnené pred 8 rokmi, duplom keď je už téma vyriešená.
Proste daj úlohu znova, niekto ti odpovie...
Okrem toho tých tvojich 80 N nie je od autorových 78 N až tak ďaleko. Uveď prípadne, čo si dosádzala a do akého "vzorca".
↑ lavrinka:
Zdravím, já jsem dosazovala podle ↑ příspěvku 4:, kontrola Odkaz (jelikož jednotky rozměru jsou v čitateli a v jmenovateli a jsou stejné (cm), nepřeváděla jsem do SI, úplně správně na úvod úlohy je nutné provést také převod). Ohledně hodnoty
- ve sbírkách může být na úvod uvedeno, s jakou přesnosti se používá pro výpočet.
Postupovala jsi stejně? Děkuji.