Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 08. 05. 2010 17:40

vviston
Reputace:   

Brzdová soustava - principy

Dobrý den, vytvořil jsem práci na Fy o brzdové soustavě automobilu, ale byly mi vytčeny nějaké definice a úvahy. Jelikož neívm jak je vyřešit, píšu sem.

1. Brzdná síla nevzniká v prostoru mezi brzdovou destičkou a brzdovým kotoučem...to mi bylo vytčeno...kde tedy vzniká ? :(
2. Na čem závisí brzdná síla? - tuto otázku moc nechápu...proto bych byl štastný za každý váš postřeh, nebo odůvodnění
3. Jak je konstruována předni brzda pro pro zvýšení účinnosti ? - nechápu...vepředu bývají brzdy kotoučové, max. tak posilovač brzd ? O jiném vylepšením nevím...:(
4. Potřeboval bych zjistit jaké síly působé v brzdové soustavě automobilu ? Již od síly, kterou působím na brzdový pedál :(

Vím že je toho moc...otázek je více, ale tadyty nemůžu nijak jednoznačně vysvětlit a nejsem si tím jistý. Budu rád za každý odkaz nebo vodítko, samozřejmě po vás nežádám vyřešení těchto otázek, ale jak říkám, jakákoliv pomoc v podobě stránek nebo něčeho takového mi moc pomůže! Díky :)

• (téma jako vyřešené označil(a) pietro)

#2 08. 05. 2010 23:01

pietro
Reputace:   187 

Re: Brzdová soustava - principy

↑ vviston:zdravim a posielam link

a tiez na google aj ine....NAPR..kw=brzdova soustava automobil skoda

#3 09. 05. 2010 09:28

františek8
Zelenáč
Reputace:   

Re: Brzdová soustava - principy

Doporučuji tyto adresy: