Stránky: 1
Dobrý den,
mohl by mi někdo pomoct objasnit výpočet jednoho druhu odvozených kursů sázkové kanceláře prosím? Takové ty základní se mi podařilo zvládnout, ale jeden mi nejde. Jde o to, že je to malinko těžší v tom, že jeden kurs (pravděpodobnost) může a nemusí nastat, když nastane druhý ......... a nějak se nemohu dopočítat. Jde o tenisový zápas, kdy známe:
Základní kurs (pravděpodobnost výhry obou soupeřů) a kurs na 1.set
A sázková kancelář má i vypsané možnosti "složených kursů" (či jak to nazvat):
1. vyhraje 1.set a vyhraje i celý zápas (tady 2.možnosti: může vyhrát 1. set a 2. set, nebo vyhrát 1. set, prohrát 2. set a vyhrát 3.set)
2. vyhraje 1. set a prohraje celý zápas (tady 1 možnost: 1. set vyhraje a prohraje 2. i 3.set)
3. prohraje 1.set a vyhraje celý zápas (tady 1 možnost: 1.set prohraje a vyhraje 2. i 3. set)
3. prohraje 1.set a prohraje zápas (2. možnosti: 1. set prohraje a 2. set prohraje, nebo 1.set prohraje, 2. set vyhraje a 3. set prohraje)
Ještě mají vypsané i přesné výsledky na sety : 2-0 2-1 1-2 0-2 jestli i od těchto kursů by to mohlo být odvozeno nějak. Anebo jestli si
pomohli tím, že si stanovili i kurs na 2. set (stejný jako na 1.set), který není v nabídce. Na 3. set už to asi nejde, jelikož za stavu 1-1 na sety by jistě nebyl stejný kurs na rozhodující set, jako na 1.set před začátkem zápasu.
Zkoušel jsem to různě kombinovat, ale možná se ani "technikou hrubé síly - pokus/omyl" nemohu dobrat řešení proto, že tady mají nastavenu jinou hladinu zisku (80% oproti 90%(neboli 111%)) než u základních kursů.
Snad jsem se do toho moc nezamotal. Dík. (jenom pro info: má to SK Fortuna)
↑ Tightrlík:Ahoj, vôbec sa s tým netráp!
Kurzy sú jednoznačne nastavené tak, aby vždy profitovala stávková kancelária. Či už nastane udalosť A alebo doplnková.
A keď sú pohyblivé kurzy ( napr. v priebehu zápasu vid. BWIN) tak ich menia priebežne ale nie podľa stavu hráčov, ale počtu stávkujúcich a ich vkladov na jednotlivé hry. ( a tak aby tí čo prehrajú nakrmili tých čo vyhrajú plus kanceláriu) Aj Ty by si to tak robil, keby si bol organizátor hry ...
Netráp sa, uvoľni svoju kapacitu inde ..tudy cesta nevede... už sme to prešlapali...
doplňam:
Posielam Ti priklad ako sa urcuju kurzy.. pre lepsiu orientaciu..
Hraju dvaja tenis A:B.. na hraca A vsadilo vela ludi sumu VA=100 000, na VB= 58 000€, spolu zobrala stavkova kanc. 158 000€
Ako sa ma spravat kancelaria aby neprerobila? vyhlasi kurzy.
1. ked vyhra A ==> musi vyplatit ka*100000€ , pricom ma len na vyplaty tych 158 000. Ak by nic nechcela zarobit , vsetko aj z A aj z prehratych B klientov vyplati A -ckovym klientom.
rovnica: ka*100000=158000 ==>ka=1,58
druhy kurz podobne ..kb*58000=158000===>kb=2,72
cize vyhlasi tieto kurzy a nemusi sa bat, vobec ze by prerobila!!!!!.. v skutocnosti nasadi kurzy nizsie asi o 10 percent a to je jej zisk.
==========================
vzťah medzi kurzom a pravdepodobnosťou: k=c/p kde c= cca 0,88 znamená kolko kancelária hodlá vyplatiť klientom z celkového množstva vkladov. c sa vypočíta =1/(1/k1+1/k2); resp. =1/(1/k1+1/k2+1/k3)
=================================
ostatné pravdepodobnosti ako aj kurzy na dvojtipy si dopočítaš určite sám.
↑ pietro:
Ahoj! Moc děkuju za první reakci po dlouhé době! :-)
Ve všem máš jednoznačně pravdu, ale v tomto případě jsou to vypsané kursy před zápasem.
Tedy náběry jsou prozatím nulové a neovlivní stanovení kursů jako u Live sázek. Zjednodušeně
se mi nedaří přijít na vzorec, podle kterého tyto "doplňující" kursy stanovili (ve vztahu ke kursům
na zápas, 1. set a přesný výsledek na sety). Jestli je tedy odvodili matematicky, nebo "ručně-citem",
jako se dělají jiné sázky - např. bude tiebreak, kde záleží na hráčích, na povrchu, části turnaje, apod..
Tedy nemá prakticky rozhodující vztah k původnímu kursu. Ale to jsem schválně vybral extrém. Náš
problém vztah má určitě - jenom nemohu přijít na to, zda přísně matematický (odvozený vzorcem),
nebo částečně.
Jako jiný příklad bych uvedl např. přesný výsledek na sety, kdy logicky-matematicky by měl být kurs
na outsidera, že vyhraje 2-0 na sety (0-2 z pohledu favorita) větší, než na 2-1 (1-2 z pohledu favorita).
Ale již je trend (zatím ne u všech sázkových kanceláří), že od určité hladiny kursů je paradoxně kurs na
1-2 z pohledu favorita větší než na 0-2. Přirozenou úvahou by mělo být pro outsidera těžší vyhrát 2-0
nad favoritem než 2-1. Tady do toho zřejmě-pravděpodobně vstupuje dlouhodobá statistika, která ukazuje,
že pokud favorit prohraje, tak spíše 0-2 na sety, než 1-2. To celkem chápu.
Ale u mého původního příkladu jde o celkem ojedinělou sázku - taxe mi na ten vztah nedaří přijít. Rozhodně
si nemyslím, že by to měli špatně - jenom nevím, jak to stanovili.
Stránky: 1