Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
řešíme ve škole přechodné děje (obvody) pomocí Laplaceovy transformace. Je to velice ulehčené oproti diferenciálním rovnicím. V sešitě mám vypočítané napětí Uc v čase t > 0. Ve škole jsem to moc nepochopil.
Do druhého řádku s napětím Uc to chápu. Poradí mi někdo, jak je to myšleno dále? Přiložil jsem Vám obrázek, děkuji moc.

Co nechápeš, prostě se ten druhý zlomek snažíš upravit tak, aby se podobal tomu co máš v rámečku. V předposledním řádku ti přebývá C u Cp a ten řádek předtím je také divný.
↑ gladiator01: Ahoj Gladiátore,
co mi kde přebývá? Takhle je to z tabule. ;-) Jasně, že tam může být chybička, ale zkus být prosím Tě konkrétnější, díky.
v řádku, kde rozšiřuji zlomek, v jmenovateli je 
jmenovatel násobí tak, aby se vyrušila část 

co má zůstat po úpravě?
Zbytek je asi jasný, doufám, že kolegyňka gladiator01 (zdravím :-) nebude mít namítku.
↑ jelena: ↑ gladiator01: Už to vidím holky. Přesně takové vysvětlení jsem potřeboval, ještě jednou díky.
Toto téma můžeme uzavřít jako vyřešené.
↑ jelena: Ještě bych se tedy zeptal, jak se přijde na ten výsledek v tom exponentu eulerova čísla (-500).
Po dosazení za:
mi to nevychází.

To také nevím jak k to mu přišel.
Já mam pocit, že ta druhá písemka bude opravdu legrace, (ještě že potřubuju jen pět bodů).

↑ jelena:
Díky, já místo to 10^{-3} dávala omylem něco jiného. :)
Stránky: 1