Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ johny0222:
výsledek, který uvádiš jako správný, se mi nezdá - určitě musí zůstat nějaké sin(sqrt(pi)) a cos(sqrt(pi)) a opět jsi ztratil dosazování 0 na závěr. U cos nemůžeš vynechat 0.
↑ johny0222:
ještě pár drobnosti:
úplně 1. papír ↑ johny0222: až do 4. řádku u 2. člénu máš dobre 1/4(x^3)sin(2x), v 5. radku preklep je tam ...^2
Jinak integral už OK - viz stroj (dole je zápis expanded form, ten odpovídá úpravě, jak máš).
Při dosazování ↑ johny0222: - to, co máš na závěr 1. řádku v kolečku, není 0, je tam -cos(sqrt(pi))/2
Celkový výsledek má obsahovat sin, cos, nemá to být tak, jak uvádiš: sqrt(2(pí))/8+sqrt(2)/2-1 tomu zápisu ani moc nerozumím.
- tak je to myšleno? Děkuji.
johny0222 napsal(a):
to (pí) nema byt pod odmosninou
hrubým odhadem jsem napočítala asi 80 "pí" v tématu, jaká je pravděpodobnost, že se utrefím na "to (pí)"?
Pokud myslíš v posledním řešení od ↑ johny0222:, na závěr 1. řádku "v kolečku", nad kterým je "0", tak na tomto místě před dosazením mezí je cos(2x)... Když dosazuji (sqrt(pi))/2, tak pí zůstane pod odmocninou.
Je to tak? Děkuji.
↑ johny0222:
už jsem na to přišla - brzy ovšem.
V zadání máš
, ale v další úpravě je použito
, proto celou dobu kontroluji zádaní:
, což je rozdíl a proto určitý integrál nesedí s výsledkem.
Výsledek integrování bude dle stroje a po dosazení mezí už bude souhlasit s výsledkem.
Moje chyba, omluva.
↑ johny0222:
ale ne, jen:
, proto celé řešení se vztahuje k něčemu jinému, než je zadáno.
Vyřešil jsi
a měl jsi řešit (a ja kontrolovat)
, což je daleko jednodušší, něž, co jsme udělali.
s použitím závorek, co by mělo být:
Jednoduše to budeš řešit ještě jednou - správné zadání (a já kontrolovat - správné řešení).
V pořádku?
Stránky: 1