Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 03. 06. 2010 11:04

sankoo
Zelenáč
Reputace:   

Potenciální energie

Ahoj,
můj dotaz se týká Zákonu zachování mechanické energie ( Ko + Vo = K +V ).  Potřeboval bych poradit zda potenciální enegie vždy vychází jen z toho v jaké výšce je těleso v klidu nebo jestli může být na zemi, ale jen v určité vzdálenosti od nějakého bodu..? do přílohy přidávám obrázek příkladu,který byl u zkoušky a kde jsem tento zákon měl použít. Je vyjádřena potenciální energie V(1c) správně?  Řešení je asi špatně,tak se mi prosím nesmějte.
Předem děkuji za odpověď.

http://forum.matweb.cz/upload/1275555782-11111.JPG

• (téma jako vyřešené označil(a) zdenek1)

#2 03. 06. 2010 17:45

KennyMcCormick
Reputace:   49 

Re: Potenciální energie

Těleso může být kdekoliv, i na zemi.

Mohl bys ten obrázek naskenovat ve vyšším rozlišení? Nevidím horní a spodní indexy.

Even if you take the best course of action, the universe is still allowed to say "So what?" and kill you.

#3 03. 06. 2010 18:50

sankoo
Zelenáč
Reputace:   

Re: Potenciální energie

Ahoj já to chtěl dat ve větším, ale pak tu byl problém s velikosti souboru. Jinak díky, ale řešil sem to souběžně ještě s někym jiným a už sem to asi vyřešil. Bylo to přez zákon zachování kinetické energie.

Zápatí