Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Mohl by mi někdo poradit jak tohle vypočítat?
Už jsme se to snažila vypočítat před týdenm, ale nevycházel mi správný výsledek.
Ted jsem si všimla, že tam je napsané že jsou na sebé kolmé, takže když jsou kolmé tak mají stejný normálový vektor ne? no a normálový vektor zjistím ze směrového ne? no a ten zjistím ze dvou bodů A a B. Ty jsme si určila podle těch dvou přímek, jenže mám stejně zase v tom vektoru ten parametr, takže bych řekla že touto cestou to dělám špatně. Takže už fakt nevím jak to vypočítat.
↑ Mr.Pinker:
nakonec jsem na to přišla , ale i tak díky :-) aspon vím že ssem na to přišla správně :-)
↑ Mr.Pinker: nenapsal jsi to špatně? jak předtím byl psán ten vzorec tak by to mělo být podle toho a1a2+b1b2 ne? protože jak bych to dosadila do toho tvého-7m-2=0 tak ti vyjde přeci-2/7 a má to vyjít -7/2 což v podstatě tobě vyšlo taky al eblbou upravou ne?