Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, mám dvě třídy.
První třída se jmenuje TKnihovna, která má v sobě spojový seznam s knihama.
Druhá třída se jmenuje Knihovnice, která by měla obsluhovat veškeré akce (přidání, odebírání knih a podobně).
V třídě TKnihovna mám metodu pridatKnihu(string isbn, string jmenoKnihy, string jmenoAutora, int rokVydani). Normálně si pak (v mainu) vytvořím objekt "Tknihovna seznam" a zavolám to: "seznam.pridatKnihu("IKF-28", "Bylo nas pet", "Karel Polacek", 1989);".
Toto funguje dobře a prostě to přidá knihu!
Jenže chci, aby toto vlastně uměla obsluhovat knihovnice. Vytvořil jsem si tedy třídu Knihovnice. Udělal jsem si do této třídy Knihovnice pomocnou proměnnou "TKnihovna k" a metodu "pridejNovouKnihu();" a vní mám něco ve smyslu:
void pridejNovouKnihu() { cout << " Zadejte ISBN knihy: "; getline(cin,isbn); cout << " Zadejte nazev knihy: "; getline(cin,jmenoKnihy); cout << " Zadejte autora knihy: "; getline(cin,jmenoAutora); cout << " Zadejte rok vydani knihy: "; cin >> rokVydani; k.pridatKnihu(isbn,jmenoKnihy,jmenoAutora,rokVydani); }
Ale do spojového seznamu se to nepřidá, proč? Bude tam nějaká blbá chyba, už to vidím, díky.
No neviem, kde by mohla byť chyba ani sa v tom moc nevyznám, chcel by som vidieť hlavne tie triedy...celý zdroják by mi možno pomohol :)))
Už jsem to vyřešil.
Ve třídě Knihovnice v konstruktoru jsem si nastavil ukazatel na TKnihovnu a potom ho volám pomocí adresy. :-)
TKnihovna knihovna;
Knihovnice(&knihovna);