Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
ahoj chtěl bych se zeptat na pár příkladů
1.
mě vyšlo x =9
2.
vyšlo mi x=21
3.narýsuj trojúhleník, když znáš
toto jsem nevyřešil, takže nevim
4. 4 hráči hrají karty, každý dostane 8 karet, celkem je 32 karet, určete pravděpodobnost, že některý z hráčů bude mít všechny 4 esa.
Nápad
vyšlo mi to cca 0,279.
dík
↑ Ginco:
Zdravim:-)
1, 2 vypada rozumne :-)
3. Toto je jen napad :-)
Zkus nakreslit obecny trojuhelnik, ve kterem vyznac teznice, teziste a pomery 1/3t, 2/3t, a stredy stran. Pokud prodlouzis teznice na kosodelnik, tak zjistis, ze ve skutecnosti mas zadan trojuhelnik se stranami 2/3 tc, 2/3 tb, 2/3 ta (nebo jina kombinace podle toho, kterou teznici budes prodluzovat) - ja treba mam - trojuhelnik T(S´a)C, kde bod (S´a) je prodlouzeni uhlopricky TSa. Pomuze to?
4. jsem nekontrolovala
k te ctyrce: pokud pocitame pst, ze jeden hrac ma vsechny ctyri esa, pak postupujeme takto:
priznive moznosti: jeden hrac ma vsechny ctyri esa, techto moznosti je
a dale libovolne 4 dalsi karty z 28 zbyvajicich (balicek 32 karet uz je bez 4 es), techto moznosti, jak vybrat 4 karty z 28 je
, tedy dohromady je vsech priznivych moznosti 
vsechny moznosti: ptame se, kolik je moznosti vytahnout 8 karet z celeho balicku, tj z 32: 
pak 

Ad 4) ten vzorec
udává pravděpodobnost, že pevně zvolený hráč bude mít čtyři esa. Protože ale stačí, aby některý (jedno který) hráč měl čtyři esa, je hledaná pravděpodobnost čtyřikrát větší.
Stránky: 1