Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
takze , nepamatuju si presne zadani , ale to ani nijak nevadi, protoze potrebuju jen obecny reseni, zadani vypada asi takhle http://2i.cz/c5260d27f4 a v prvnim kroku by se mnela zlogaritmovat cela rovnice aby sme se zbavili log z exponentu, ale ja nevim co se ma delat s tou 10 tak kdyby nekdo prosim vysvetlil ...
↑ gadgetka:
to jo, ta moje rovnice by sla resit substituci, ale vzdycky to nejde a mne zajima co by se delo s tou 10 kdyby se zlogaritmovala cela rovnice
na leve strany by pak bylo 2logx * logx a na pravej logx*logx + (nejak upravena desitka) a mne zajima jak se ma spravne upravit
↑ zdenek1: a kdyby tam bylo na prave strane 10x^logx ? dalo by se to upravit nejak?
jak rikam , nepamatuju si presny zadani ale na 99% vim ze tam bylo nejaky cislo +x^logx
a ucitelka rikala ze v prvnim kroku se to musi zlogaritmovat cely a ja nejak nepochopil co udelala s tim cislem ...
↑ b.r.o.z1:
sesit uz nevedu asi 4 roky :D ale ono to bylo v jednej proverce takze bych to v sesite stejne nemnel, tak pripadne tam skusim nejakou substituci kdyz pujde... jinak asi nevim kdyz tady kolega ↑ zdenek1: pise ze se to ani neda takhle resit tak nevim no :D
↑ b.r.o.z1: ja prave nevim jestli tam substituce sla, tohle co sem napsal je jen priklad na ukazku co nevim, tak ale kdyz to prej ani nejde zlogaritmovat tak uz fakt nevim :D, podle ucitelky to slo ale jak ji znam tak to mohl byt jediny priklad u kteryho to tak mohlo fungovat :D
↑ zdenek1:tak dekuju, budu doufat ze tam je krat , ale stejne si myslim ze tam bylo + :D