Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
"Mě by třeba zajímalo, jak jste se sem na forum vůbec dostali :-)"(c)
Cíleně jsem hledal(a) nějaké Matematické fórum. | 30% - 82 | |||||
Hledal(a) jsem pomoc s matematikou (jsem studující). | 37% - 101 | |||||
Hledal(a) jsem pomoc s matematikou (jsem vyučující). | 1% - 4 | |||||
Potřeboval(a) jsem řešení problému z praxe. | 3% - 8 | |||||
Fórum mi bylo doporučeno. | 5% - 14 | |||||
Jiná cesta, případně doplním v tématu "O nás :-)". | 4% - 13 | |||||
V čtenářském deníku mi chybela kniha "Stařec a moře". | 1% - 5 | |||||
Hledal(a) jsem zdroj řešení projektů svých studentů. | 0% - 2 | |||||
Hledal(a) jsem kružítko. | 5% - 15 | |||||
Už si nepamatuji. | 8% - 22 | |||||
Počet hlasujících: 228 |
↑↑ gladiator01:
Zdravím, je to ono?
Vážený Moderátor vynadal tak nějak.
Kolegovi Veter@novi jsem již jednou vynadala.
Od pátku do neděle jsem sbírala zkušenosti, jak se zachraňuji data... (aby to bylo alespoň trochu to tématu O nás :-)
↑ jelena:
Jo je to ono.
Templarius a Veter@n jsou tedy jedna osoba? Aspoň podle toho jak se omlouval, to tak vypadá. A Kondr říká něco o stejné IP adr.
Jelena
20.6.2010
To podstatné ovšem nevidím - zahledla jsem zde, že kolegyňka Gladiator01 měla být u zkoušky z elektrotechniky - podařilo se nebo se máme ještě pozitivně soustředit? Děkuji.
Promiň já jsem nějak přehlídla, že jsi si toho příspěvku všimla a tak trošku se zpožděním oznamuji, že jsem udělala.
↑ gladiator01:
děkuji za zprávu a blahopřeji (docela protivný předmět), pohodový závěr studijního roku přeji (i kolegům, kdo má ještě nějaké studijní povinnosti).
Kolega LukasM něco vypravěl o zkoušce z analýzy, věřím že také uspěšně.
Mějte se pěkně.
↑ jelena:
Ahoj. Jo, zkouška dopadla dostatečně, tedy za 3. A vzhledem k tomu že to byl předmět ze zimy a můj poslední pokus, tak jsem s tím spokojenej.
Ještě mně čeká další analýza z léta a příští týden diferenciální rovnice, tak se tu dost možná zas brzo ukážu s nějakým problémem. Mimochodem tenhle rok jsem si plně uvědomil, jak mně strašně ta matematika nebaví.. Bohužel ji fakt potřebuju umět, no :-)
jelena napsal(a):
↑ gladiator01: (docela protivný předmět),
To máš pravdu, ještě musím bohužel absolvovat další semestr (a číslicové systémy to bude také terno (alespoň mam takový pocit)). Chápu, že nějaký základ bychom měli mít, ale proč na to kladou takový důraz. Většina lidí co v minulých letech vypadla, tak právě na tomto (na tý elektr.).
Tak jsem si dnes "vydělal na cestu" matematikou :) .. šel jsem od vlaku pěšky a zastavil mi nějaký starý pán, jestli prý nechci svézt. Velice rád jsem souhlasil. Cestou jsme se dali do řeči a nakonec mě poprosil, zda-li bych mu nespočítal nějaké úhly v nákresu, podle nějž bude cosi konstruovat.
--
jó, kdyby se takhle platilo i v hromadné dopravě :)
---
jinak přeji příjemný zbytek večera :)
edit: opraveno.. to je tou pozdní hodinou.. radši půjdu spát xD
↑ Honza Matika: ale já jsem na gymplu, i když to už jsem psal xD
No jo no, :-) Já jsem teď defakto na techn. gymplu. Jedem osnovu z norm. gymlu a krome dejepisu, zemepisu, biologie atd. mame vic matiky a tech odbornych predmetu.
↑ byk7: já věřím :-)
Stýv je přeci ужасный. Dokonce se posmíval mé sbírce absolutně dokonalých pětek, kterou jsem vystavila v tématu o maturitách.
-----------------------------------------
U nás se dnes hlavně řešil problém s oblečením - trvala jsem na slušné úpravě (povolila jsem max. uměleckou ležernost, ale vic už opravdu ne). Nakonec jsem přislibila i autoritu tatinka. Pry to slušné oblečení není standard a kolektiv se směje.
Co by řekla dnešní 8letá holčička, kdyby měla takto upravena chodit do školy až do 17 let. Přišlo mi to úplně normální a velmi to vyhovovalo.
Omluva, je to mimo téma (a mám dělat něco jiného). Všem blahopřeji a pohodové odpočinkové léto.
Že vám končí škola mi dneska připomněla mladá paní na pražském magistrátu. Na otázku, zda je dvacátého, odvětila "30. Vy nechodíte do školy?"
Cítím se tak mladý :-)
---
Všem samozřejmě gratuluji. Když odečtu mimoinstitutní předměty (které jsou mimochodem ty nejlehčí), tak jsem také vybojoval samé. A šprt? Preferuji výraz "dobře připraven".
↑ halogan: tak to se mi líbí, jestli ti to nebude vadit, mohl bych to používat?
↑ byk7:
Ale zajisté, budu jen rád.
Na VŠ uvidíš, že bohužel známky nic neznamenají a setkáš se se spoustou lidí, kteří na třetí (poslední) pokus půjdou bojovat o trojku (nejhorší možná známka, abys prošel) nepřipraveni. A takoví lidé (a že jich je) tě budou nazývat šprtem. Takže si z toho časem už nic dělat nebudeš, protože budeš vědět, že jsi dobře připraven a že se ti tvé znalosti jednou vrátí.