Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
tak další :) už mě to nebaví, ale do večera chci zvládnout asi 60 příkladů a mam jich za sebou asi 40
příklad: 
opravdu nechápu od druhé derivace a to jsem si myslela, že derivace ovládám dobře... je tam přepsáno 1/cos^2(x) jako cos^-2(x) no a kdyz se to teda zderivuje, tak opravdu nechapu jak tam dostali to co tam dostali, protoze kdyz to zderivuju tak je to snad -2cos(x)*(-sin(x)) ne? takze ten zlomek co tam dostali je mi uplnou záhadou :)
↑ jarrro:
aha, bude tim ze jsem jednicku pricitala ne odecitala, takovyhle chyby pitomy :(
jeste se chci zeptat k tomu Taylorovu mnohoclenu, tady kdyz se pak zacne psat to T=0+1/1!(x-0)+...tak se pak ten zlomek 1/1! roznasobi s tou zavorkou a v tomto pripade vyjde x ale kdyz mam jiny priklad(davam ho sem pod tento text) tak u nej je T=2+(1/12)/1!(x-8) - ... a pak ve vysledku je jen 2+1/12 a s tou zavorkou se to neroznasobuje ta 1/12, ta zavorka zmizi, podle ceho poznam, ze ma zmizet nebo ze to s ni mam roznasobit? a v tretim priklade(taky pod textem) se to s ni roznasobi, ale ve vysledku x nejsou, nechapu tohle...

Stránky: 1