Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Trochu humoru nezaškodí... Odkaz
prípadne aj iné jokes resp. štipka "lubostnej" poezie
http://www.saspi.cz/dila/26696-ciste-matematicka-krize
http://www.math.utah.edu/~cherk/mathjokes.html#topic1
http://www.poeziekristy.estranky.cz/cla … matematika
http://www.wps.webz.cz/poezie/zkouska-z-matematiky/
↑ pietro:
Neviem či sa v tých odkazoch nachádza, ale...
mne sa páči tento:
Učiteľ vyčíta žiakom: "Polovice sú vždy rovnaké...A predsa to väčšia polovica z vás stále nechápe !!!".
EDIT: zopár obrázkov
Ty obrázky jsou super :) Neznal jsem je, viděl prvně a většina se fakt povedla :D "You idiot, I said you build an "ark", not an "arc" :D :D lol
↑ frank_horrigan:
A potom že "suchý" humor :)...
Našiel som ešte zopár obrázkov...
Photobucket
Obrázky
A jeden z reality :)...
Pre tých čo nevedia po anglicky:
Druhá odmocnina z 9 je 3:
a) Správne
b) Nesprávne
c) Koho to zaujíma ?
Takt tohle je peklo :D :D :D rofl. Já se fakt pos**ru. Vzpomínám si, že když jsem projížděl historická vlákna, tak tady byl (myslím že to byl někdo z moderátorů Lishaak, Kondr, nebo někdo takový, už si nepamatuju), kdo sháněl kdysi srandy o matice nemající nic společného s derivací e na x podle y, a podobná klišé, tak tomuto přání je učiněno za dost :) Ještě navíc když si k tomu smotnete a zapalíte "trošku kytiček z vlastní zahrádky", tak máte o zábavu postaráno :D Já se teda bavím královsky :D Jak málo někdy stačí k radosti :)
Aplikácie klasickej matematiky a rôzneho SW v teréne :
PASE OVČÁK OVCE NA ZELENÉ LOUCE
Pase ovčák ovce na zelené louce. Najednou, co to? Po horské cestě přijíždí bavorák a za ním se táhnou oblaka prachu. Za volantem sedí mladý muž ve skvěle padnoucím obleku od Broniho, v naleštěných botách od Gucciho, vázanka je D + G a na očích má tmavé brýle Ray Ban. Stisknutím tlačítka stáhne okénko, vykloní se a povídá:
"Hej, ovčáku, když ti řeknu, kolik máš ve svém stádě ovcí, dáš mi jednu?"
Ovčák se pomalu podívá na úspěšného mladého muže a řekne klidně: "Ale jo, proč ne?" Úspěšný mladý muž zaparkuje svůj bavorák, vytáhne notebook Dell, připojí ho ke svému mobilu AT&T, pomocí GPS určí svoji polohu, pak se připojí na satelit ESA, kde zadá svoje souřadnice a vyžádá si pořízení řady fotografií s maximálním rozlišením. Pak pomocí Photoshopu otevře pořízené digitální obrázky a exportuje je do zpracovatelského střediska v Hamburku.
Během pár vteřin dostane na svůj Palm Pilot zprávu, že obrázky jsou zpracovány a uloženy v databázi SQL. Propojí databázi s Excelem, kde má stovky složitých vzorců, a uploaduje všechna uložená data. Po několika minutách má data zpracovaná. Vytiskne je na miniaturní barevné tiskárně HP LaserJet jako stopadesátistránkovou zprávu a otočí se k ovčákovi:
"Máš přesně 1586 ovcí!"
"To je pravda. Takže podle naší domluvy si můžete vybrat jednu ovci."
Ovčák pozoruje pobaveně mladého muže, jak se snaží napasovat jedno zvíře do kufru auta, a pak povídá:
"Když Vám řeknu, jaké je Vaše povolání, vrátíte mi, co jste si vzal?"
Mladý muž se na vteřinu zamyslí a odpoví:
"Jistě."
"Jste konzultant Evropské unie, " řekne ovčák.
Mladému muži spadne čelist: "To je pravda. Jak jste to poznal?"
"Vůbec jsem nemusel hádat," povídá ovčák. "Přijel jste, aniž by pro vás kdokoliv poslal. Chtěl jste dostat zaplaceno za odpověď, kterou jsem už dávno znal - navíc na otázku, na kterou jsem se ani neptal, a přitom o mé práci víte úplný h**o.
A teď mi vraťte mého psa !"
Mne sa páči toto. Človek, ktorý mi to povedal, chodil na vysokú školu, kde sa vraj toto stalo:
Študenti vysokej školy tak nahnevajú svojho profesora matematiky, že celý nervózny si začne zapisovať ich "prehrešky" a pritom si hundre: "Ja vás zvedirujem, ja vás všetkých zintegrujem, ŠTUDENT !!! Ako sa voláte" ?. e na x-tú
EDIT: Ešte som počul toto:
Matematikárka hovorí Jankovi: "Janko, ak budeš mať 5 jabĺk a ja ťa o jedno požiadam, koľko ti ostane ?". 5
↑ hradecek:
To mi připomíná tohle video s důkazem, že všechna čísla jsou zajímavá.
Dopĺňam o pesničku:
a ešte jeden odkaz:
Fyzmatik
Toto sice není uplně humor, ale jen ukázka toho jak mohou některé automatické překaldy působit velmi komicky. :-))
Pojmy jako Riemann zeta fungují, komplexní letadlo nebo jednoduchá tyč mě prostě rozesmály. :-))
↑ Honza Matika: taky sleduješ Numb3rs?
Aj stroj Google umí zavtipkovat .
Hmm, chybí mi tu klasiky...
Jdou si takhle funkce po mostě a proti nim derivace! Funkce začnou zděšeně prchat, jenom jde klidně dál. Derivace k ní přijde a povídá: "A co ty, že neutíkáš?" na derivaci opovržlivě koukne a povídá: "A proč bych měla. Já jsem přeci !" "Hmm, ale já derivuju na y".
Největší databáze mathvtipů na českém net: http://web.tonikovo.cz/vs-vtipy/
Můj oblíbený:
Inženýr, fyzik a matematik dostanou za úkol postavit s co nejmenším množstvím plotu ohradu, která oplotí co nejvíce prostoru. Inženýr prohlásí, že je to jasné, a postaví mnohoúhelník co nejpodobnější kruhu. Fyzik zvolí speciální případ, postaví ohradu kolem rovníku a oplotí půl zeměkoule. Matematik postaví kolem sebe tři metrové kusy plotu a prohlásí: jsem venku.