Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, potřebovala bych vyrešit, nebo poradit s tímto příkladem, vím, že se to řeší přes coulombův vzorec a elektrický oscilétor, ale nemůžu přijít na ten správný vzorec:
Mějme elektrické kyvadlo, které se skládá z vodivé kuličky s nábojem 0,25 nC o hmotnosti 0,2g zavěšené na tenkém vlákně o délce 15 cm. Kulička se nachází přesně uprostřed mezi dvěma bodovými kladně nabitými náboji Q1 a Q2 (Q1=Q2=1*10 na minus 9 C), jejichž vzdálenost je rovna 6 cm. Určete, zdali je celá soustava klidu a určete periodu kmitání kyvadla při vychýlení k bodovému náboji a při vychýlení ve směru kolmém na směr spojnice obou nábojů.
vypočítala jsem síly co působí náboje na kuličku a gravitační sílu G co působí dolů . uvážila jsem, že se musí rovnat, aby to bylo v rovnováze ..
příklad je z učebnice Prometheus, nevíte jak pokračovat? gogle jsem zkoušelaat
děkuji za pomoc :-*
↑ Katka91:Mohlo by pomoci řešení v této úloze :
http://www.fyzikalniulohy.cz/uloha_153
↑ Katka91:
Toto jsem smazal, protože jsem právě zjistil, že je to aktuální úloha FO.
Fuj.
Toto je aktuální úloha FO, což odporuje šestému bodu pravidel. Téma jsem zavřel a Katku jsem pro jistotu proklel do pátého kolene za to, že nejspíš chtěla podvádět.