Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 23. 08. 2010 14:55

halogan
Ondřej
Místo: UK
Škola: IES FSV UK (09-12, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   106 

Studijní materiály — statistika

Dobrý den,

jsem statistikou téměř nedotčený a čeká mě teď pár semestrů se statistikou a ekonometrií. Jelikož jsem nemocen a času mám spousty, rád bych se podíval, co mne čeká.

Rád bych požádal o nějaké zdroje informací, ať už text, audio, video, které mi pomohou nahlédnout do světa statistiky. Mám sice nějakou doporučenou literaturu, ale jde mi o takové ty zdroje, které mi neříkají "směrodatná odchylka má takovýhle vzoreček a ty si to hezky zapamatuj", ale jdou na to trochu více přátelsky. Stačí základy.

Anglickým materiálům se nevyhýbám, naopak bych je i uvítal, jelikož veškerá výuka bude v angličtině a mohl bych si předem zvyknout na statistické pojmy.

(zatím jsem jen rychle projel nějaké přednášky z Berkeley a prolistoval Statistics for Dummies)

Hezké pondělí přeji všem.

#2 23. 08. 2010 15:47

Asinkan
Reputace:   

Re: Studijní materiály — statistika

↑ halogan:
Ahoj, můžeš si projít třeba toto, jestli tam bude něco užitečnýho http://stat.kma.zcu.cz/

Do prázdného domu vešli 4 lidé, poté odešlo 6 lidí. Kolik lidí musí do domu vejít, aby byl dům prázdný?

#3 23. 08. 2010 16:05

99
Místo: VUTBR
Reputace:   13 

Re: Studijní materiály — statistika

čau, tady máš link z naší školy na statistiku
http://math.fme.vutbr.cz/Matematika-IV/ … fault.aspx

"Jsou dány dvě kružnice, z nichž jedné kouká z kapsy bagr."

Zápatí