Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
ahoj, mám problémy z touto derivaci je to priklad z skript - zatim sem na to moc nedošla - potřebovala bych poradit nebo aspon zkontrolovat jak mám dál postupovat
podle výsledku má výjit 
pokusila sem se o derivaci 

ješte me napadl další krok ale vubec si nejsem jistá 
poradí nekdo dál nevim - nejsem si jistá jestly počitám dobře
↑ zuzanik.pilikova:
Zdravím,
derivace vnější funkce je v pořádku, derivace vnitřní
není v pořádku. Také až budeš derivovat, tak ceou derivaci vnitřní funkce dej do závorky).
Četla jsi červěně vyznačené téma na úvod sekce VŠ?
mužu se prosim zeptat co je spatně přesně
mockrát vám děkuju
↑ zuzanik.pilikova: děkuji, potom bych opravdu doporučila některý z těchto nástrojů použit. MAW počítá s postupem a s podrobným rozborem kroku, děkuji autorům.
↑ jarrro: děkuji.
samozřejmě sem se na ten maw koukala ale zdá se mi že to moc nepomuže, ty kroky jsou dost neprehledné a kdo to v tom nevidí tak mu oc nepomuže stimto prikladem by mě napriklad moc nepomohl , ješte jednou děkuju a preji hezký večer
↑ zuzanik.pilikova:
Pekny den, na stejnem serveru je ukazka pouzivani wolframu alpha a tam se ten vypocet derivace taky zobrazuje vcetne kroku. Mozna to bude srozumitelnejsi.
http://user.mendelu.cz/marik/index.php?item=33 - treti blok prikazu
samozřejmě určitě sou to skvělé nástroje ale podle me se vnich moc normální uživatel moc nevyzná - napřiklad wolfram alfa - je tam mnoho nepochopitelných kroku - napřiklad složité substituce , obecně je to možná dobré pro kontrolu mezivýpočtu nebo rychlé zobrazení výsledku ale vkrocich se pod le mě vyznaji jenom hodně dobři matematici . maw to stejné pokud to v tom nevidite nepomuže vám ani postup
děkuju všem tak se mějte
↑ zuzanik.pilikova:
Děkuji za prání a už označím téma za vyřešené.
Jen ověřuji, jaký efekt nese natírání přilepeného tématu na "sametovo-rajčatovo-oranžovo-červěnou" a případné doplnění oken.
MAW se mi jeví jako velmi a velmi přátelský i nově oznamované další vymoženosti s podporou češtiny - děkuji autorům. (osobně nejvíce používám WIMS, který je bez postupů).
Stránky: 1