Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den, v septimě nám na semináři zadávají úlohy ze sbírky příkladů na maturitu z matematiky 2 (ta těžší) a já vás prosím o kontrolu mých výsledků a odhalení chyb. Děkuji Michal
tady posílám první příklad, zkoušel jsem si nejdříve rozložit, né zbytečně roznásobovat, krátit atd, ale potom už se to nějak zamotalo.
jelena napsal(a):
↑ [ReD]mikl:
Zdravím,
zdá se mi to v pořádku, čitatel lze upravit jako.
potom tedy po zkrácení bude tenhle konečný výsledek... Děkuji a moc si vážím za pomoc
to celé lomeno 4*(x+1) což nevím jak v texu :D asi lomítkem
↑ [ReD]mikl:
opravuji, přechod od předposledního zápisu k poslednímu se mi nezdá.
↑ [ReD]mikl:
od předposlední úpravy k poslední - Tvůj na papíře, omlouvám se.
↑ [ReD]mikl:
omlouvám se, ještě jsem přehledla co je zakroužkováno., ale to nemá vliv, myslím, dál je použito v pořádku.
jelena napsal(a):
↑ [ReD]mikl:
omlouvám se, ještě jsem přehledla co je zakroužkováno., ale to nemá vliv, myslím, dál je použito v pořádku.
tak tedy prosím konečný výsledek nějaký? o kousek nahoře jsem napsal můj konečný, jelikož jsem zapomněl v tom posledním řádku vlevo, když jsem roznásoboval ty dvě závorky, tak za nimi byly ještě nějaké členy a já je zapomněl přičíst potom, je to tak? ale to všechno je započítáno v tom konečném výsledku, děkuju
↑ [ReD]mikl:
tak bych to měla:
což nic moc hezkého na další úpravu.
Odkud je zadání? Děkuji.