Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Rovnici
bys uměl vyřešit?
↑ apofis:
Zdravím, to se mi nezdá (myslí se řešení rovnice ↑ BrozekP:?).

Až sem se shodujeme?
?
Děkuji.
já bych měla minus (-61)
Tak?
My potřebujeme vyjádřit x=...
A my máme vědět, čemu se rovná 

↑ Mr.Pinker:
To byl můj pokus o to, aby si apofis uvědomil, že hledání inverzní funkce je pouze vyjádřením x z rovnice. Netušil jsem už, že problém bude v úpravách rovnice.
Ale mé pedagogické snahy jsou často asi velmi podivné…
↑ jelena:
Pavel B. napsal(a):
Ale mé pedagogické snahy jsou často asi velmi podivné…
však nic nevím o tom, že by o nás mělo zájem Ministerstvo školství. Moje asi také - používám techniku protiútoku. Autorita neměla námitky.
Snad si kolega z takové nabídky něco vybere. Děkuji za (-) a zdravím.
Pěkný den. Protiútok je skvělý, pokus kolegy BrozkaP podle me taky nema chybu.
Prozradim jeste trik: inverzni funkce k funkci y=f(x), pokud za nezavislou promennou budeme povazovat y a za zavislou x a pokud nam bude stacit vyjadreni v implicitnim tvaru (tj. funkci hodnotu x nebudu vyjadrovat pomoci y) je .....(vireni bubnu) .......y=f(x).
Pokud z nejakeho duvodu trvam na tom, ze vzory jsou x a obrazy y, tak se to modifikuje na x=f(y). Anebo chtel nekdo aby ta funkce byla v explicitnim tvaru? V zadani jsem to nevidel :)
Zdravím važenou pedagogickou spoečnost!
Jelikož vznikla další sekce "Za funkce inverznější", navrhuji se zeptat autora dotazu ↑ apofis:, zda je problém vyřešen nebo zda je potřeba dalších odborných doporučení? Děkuji.
maly_kaja_hajnejch-Lazov ve 21:31 napsal(a):
Pěkný den.
To je rozumné - pěkný den rozhodně nezačíná výukou v 7:00. Víření bubnů bude potřeba, neb kolega Olin nám slibuje spoustu zábavy.
-------------
Lze považovat za vyřešené? (situace v nevyřešených je ...*** (ještě v pátek bylo 95 stran nevyřešených a už je opět 98.) Děkuji a hezky zdravím :-).
Stránky: 1