Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravim. Mohl byste mi prosím někdo poradit, jak vypadá graf fce a jak se vypočítá funkční hodnota pro ? Máme totiž s kamarádem 2 různé grafy a nemůžeme se rozhodnout, který je ten pravý a který je špatně :). A s tou funkční hodnotou už vubec nemůžeme hnout. Moc děkuji za pomoc.
A jake mate grafy?
arccotg neni nula nikde, takze 2*arcotg(-x-1) taky neni nikde nula.
↑ maly_kaja_hajnejch-Lazov:
Ve škole jsme se učili, že arccotg vypadá takhle... čili definiční obor jsou všechna R a tím pádem i 0
S arkuskotangentem je to trochu ošemetné, doporučuji diskusi zde a v tématech, na které jsou dále v tématu odkazy.
A co se vlastne rozumi (pro me lehce zmatenou) vetou "jak se vypočítá funkční hodnota pro f(x)=0"? Chci znat funkcni hodnotu pro x=0, nebo resit rovnici f(x)=0?
↑ maly_kaja_hajnejch-Lazov:
a jo promin ja jsem to napsal špatně... samozřejmě f(0)=? omlouvám se za zmatek
Zdravím,
pokud máte graf tak ↑ DragonX:, potom se shodujete s "východním pohledem" na arccotg - viz odkaz nebo wikipedie. a - pro
Potom doporučuji všechno vyšetřovat (kontrolovat) v MAW, při poslední debatě nezklamal.
Wolfram přináší rozpojený graf, který tomu školnímu neodpovídá.
Podrobná debata - viz odkazy od kolegy Olina, děkuji.
---------------------
kolega Jarrro (zcela neopakovatelné shrnutí): "vyriešil som to olin a wolfram tým pádom aj mathematica aj program graph berú arccotg ako inverznú ku cotg na intervale (-pi/2;pi/2) a jelena s autorom témy aj wikipedia na intervale (0;pi) ak bereme wikipediu za pradu tak ten priesečník je naozaj približne -5,9 bože to sa ale rozprúdila debata mali by to všetky matematické programy chápať rovnako potom tu je bordeľ z toho"
Děkuji :-)
-----------------------EDIT-------------------------------------
k tématu jsem nenapsala: hodnota je tabulkova (třeba si vybavit tabulku cotg - pro kterou hodnotu )