Stránky: 1
Dobrý den, mám analyticky vypočítanou impulsní funkci..ale podle všeho tam bude chybka. Nejsem v matice moc zdatný a nemůžu se jí dohledat..
Když vykreslím v MATALABu impulsní funkci k zadanému přenosu a k tomu moji vypočtenou funkci, mám rozdíl obou amplitud dvojnásobný..
MATLAB:
sys=tf([1 1],[0.5 0.1 0.7])
c=0:0.1:50;
y=0.5*exp(-0.1.*c)*2.*cos(1.179.*c)+(2.*0.382*exp(-0.1.*c)).*sin(1.179.*c);
plot(c,y, 'r')
hold on;
impulse(sys)
Póly jsou kompl. sdruzené: -0.1-1.179j a -0.1+1.179j
Prosím o nalezení chyby:
Pro ty co nedisponují Matlabem:
Mockrát děkuji za případnou ochotu...
↑ Deco:Ahoj, spätnou Laplaceovou transformaciou som dostal z prenosovej funkcie nasledovné..
Pozri prosím..či to môže byť prínosné ku Tvojmu problému.
↑ pietro:
Ta rovnice, co ti ten program vypočítal, je správná. Tu mi MATLAB taky vypočítal, ale mě jde spíš o to analytické řešení, kde jsem se nemohl dopočítat podobnému výsledku. Potřeboval bych obě složky té rovnice vynásobit dvěma, aby to vycházelo ty oba grafy vycházely ze stejného počátečního bodu 2... tedy 2*exp(0.1t)cos(....... a druhá složka 1.527*exp(0.1t)sin(.....
Právě proto jsem přidal i postup řešení, aby odhalení chyby bylo pro zkušené oko matematika rychlejší..
Ale i tak děkuju
Alebo či nebolo by vhodné z menovateľa vybrať pred zátvorku 0,5 aby s^2 bolo samostatné .. niečo na tento spôsob
S veľko pravdepodobnosťou je to v tom..lebo štandartný tvar polynomu menovatela má pri najvyššom exponente koeficient = 1. Preto treba (1/0,5) = 2 "vybrať" ako konštantu pred prenos a tak riešiť ďalej...
Stránky: 1