Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
ahoj prosím o radu. problém: v System.out.print(); mám výstup na maximální počet desetinných míst (double). potřeboval bych vědět jak naformátovat výstup aby byl ve tvaru požadovaném uživatelem. díky vojta
↑ zluta ponorka:
Nejsem si jistej jestli neexistuje jednodušší způsob, ale můžeš jednoduše převést double na string (třeba metodou toString) a ze stringu už můžeš vysosnout cokoli budeš chtít...
xxsaver: teď sice trochu chápu, co myslíš ale netušim jak na to
stýv: zkoušel jsem System.out.printf() a tam se mi podařil výstup pomocí "%.3f \n",r (3 desetinná místa, r proměnná) ale to je už je daný číslo.
zkouším aby si počet desetinných míst mohl nastavit uživatel
↑ zluta ponorka: tak to zřejmě budeš muset tu trojku nahradit nějakou proměnnou, viď?
↑ Stýv:
to máš pravdu, ale nějak to padá a nevim, kde je problém. když použiju klasicky +x (predtim samozrejme int x;). ve výpočtu používám další dvě proměnné a ty fungujou bez problému (Scanner jsem importoval a výpočet probíhá tak jak má).
tak jestli můžu poprosit, tak to zkus provést na tomto příkladu: System.out.printf("Polomer je %.3f \n",r); tu trojku sem zkousel nahradit dalsi promennou "%.+x*f \n",r nebo "%.x*f \n",r a ani jedno nefunguje..
Stránky: 1