Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Delegátka nabídla 45 lidem 3 výlety. první si vybralo 23, první i druhý 7, 15 jelo na první,3 na třetí. právě jeden 17.třetina účastníků si nevybralo nic. Kolik si vybralo jenom 2. druhý, právě dva , 2. a 3. a přirom si nevybralo 1.
Napsala jsem to špatně, 15 jelo pouze na 1. a přitom nejelo na třetí.
Ještě jednou text.
Delegátka nabídla 45 lidem 3 výlety. první si vybralo 23, první i druhý 7, 15 lidí jelo na první a přitom nejelo na třetí. 10 jelo pouze na první a 3 pouze na 3.,právě jeden 17 lidí. třetina účastníků si nevybralo nic. Kolik si vybralo jenom 2. druhý, právě dva , 2. a 3. a přirom si nevybralo 1.
a +b+d+e = 23
a+b+c = 7
a+b= 15
a=10
e=3
a+c+g= 17
h=15
b+d+h+e=23
d=7
b+d´=15
b=10
g=3
b+c+g=17
a=15
z 200 respondentov ( opitanych) ankety o oblubenosti skupiny Elan, Horkyže sliže a Vidiek, uviedlo Elan 78, horkyže sliže 75, Vidiek 101, Všetky tri skupiny oblubuje 28 respondentov. Tych, ktorí obdivuje prave dve z tychto skupin je 22, a z toho polovica obdivuje Vidiek a horkyže sliže. Tych ktorí obdivuje len Horkyže sliže je o 7 menej ako tych, ktorí obdivuje len Elan. Kolko respondentov oblubuje len Elan, len Horkyže sliže, len Vidiek?
nevedeli by ste mi s tym pomoct nekdo ?
↑ 15Pavol16:
Zdravím,
příště si založ úplně nové téma pro konkrétní problém - ne - 2 úlohy do tématu, ne - příspěvek do vyřešeného, ne - mail kolegovi Wottonovi.
Za použití obrázku od ↑ Honza Matika: (děkuji) a za výpočtu stroje jsem vytvořila toto:
1) diagram a 2) řešení.
Překontroluj prosím, zda jsem něco nevynechala.
EDIT: chyby jsou opraveny tady - v jiném tématu.Omluva
můj první slovenský text (už 27 let?) - edit +6 let
Edit: opravený obrázek, původní odkaz nefunguje