Ak si ochotná spolupracovať, nie je problém :) 
AED, BFC sú pravouhlé trojuholníky, kde máš danú odvesnu a uhol. Dokážeš tam niečo dopočítať ?
Prosím kolegov, aby sem hneď nehodili riešenie :) Bol by som rád, keby to ↑ Ewinka1: vyriešila sama s malou pomocou :)
BakyX napsal(a):
Ak si ochotná spolupracovať, nie je problém :)
http://www.sdilej.eu/pics/82155b3b36e77 … 050fbf.png
AED, BFC sú pravouhlé trojuholníky, kde máš danú odvesnu a uhol. Dokážeš tam niečo dopočítať ?
Prosím kolegov, aby sem hneď nehodili riešenie :) Bol by som rád, keby to ↑ Ewinka1: vyriešila sama s malou pomocou :)
Já to mám na zítra.. a opravdu to nechápu.. prosím =( moooc
Poznáš gonimetrické funkcie sínus, kosínus, tangens, kotangens ? Na základnej škole sa preberá, že:
Sínus α je pomer dĺžky odvesny protiľahlej tomuto uhlu a dĺžky prepony.
Kosínus α je pomer dĺžky odvesny priľahlej k tomuto uhlu a dĺžky prepony.
Tangens α je pomer dĺžok odvesny protiľahlej k tomuto uhlu a dĺžky odvesny k nemu priľahlej.
Kotangens α je pomer dĺžok odvesny priľahlej k tomuto uhlu a dĺžky odvesny k nemu protiľahlej.
Toto môžeš využiť v tých trojuholníkoch..Do zajtra to stihneme, neboj..To je ešte veľa hodín pred nami :)
BakyX napsal(a):
Poznáš gonimetrické funkcie sínus, kosínus, tangens, kotangens ? Na základnej škole sa preberá, že:
Sínus α je pomer dĺžky odvesny protiľahlej tomuto uhlu a dĺžky prepony.
Kosínus α je pomer dĺžky odvesny priľahlej k tomuto uhlu a dĺžky prepony.
Tangens α je pomer dĺžok odvesny protiľahlej k tomuto uhlu a dĺžky odvesny k nemu priľahlej.
Kotangens α je pomer dĺžok odvesny priľahlej k tomuto uhlu a dĺžky odvesny k nemu protiľahlej.
Toto môžeš využiť v tých trojuholníkoch..Do zajtra to stihneme, neboj..To je ešte veľa hodín pred nami :)
Když já opravdu nevím.. =( A co tam má být za vzoreček? =)
děkuji moc,já to skusím =)
Tak jsem to skoušela.. O= 32,7 , v čem mám chybu? =( v zadání mám u alfi: 51° 16´ ,počítal jsi to 16´ nebo 6´ ? nemůže to být tím? =)
Predpokladam, ze si tie strany pocitala postupne, odpisovala z kalkulacky a zaokruhlovala. To bude tym.
↑ Ewinka1:
Strany mě vychází:
Možná je problém i v tomto:
- to dáš do kalkulačky při výpočtu sinu resp. tangenty (naťukáš padesát jedna celých a 6 desetin)
- to dáš do kalkulačky při výpočtu sinu resp. tangenty