Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Sem bude písať moje otázky, ohľadom programu GeoGebra (Forum), (Fórum s podporou češtiny)
Online kreslení (Applet odsud)
A hneď prvá..
Ako "vyfarbiť" plochu ľubovoľného n-uholníka ?
--------------------
Jelena: přidány přímé odkazy na web a na fórum GeoGebry, oprava odkazu na fóru s podporou češtiny
Když tam naklikáš mnohoúhelník (nikoliv pomocí úseček, ale pomocí nástroje "mnohoúhelník" -- pátý zleva na panelu), tak je implicitně růžový. Když na něj klikneš pravým tlačítkem, objeví se kontextové menu a v něm "vlastnosti". Na kartě "barva" můžeš změnit barvu, na kartě "styl" nastavit intenzitu výplně.
Ďakujem. Pomohlo..
Ďalšia otázka...
Ako mám v geogebre vyfarbiť plochu, ak tá plocha je kruhový odsek..Ďakujem za odpoveď..Prípadne..Ak je to tá druhá neodseknutná časť kruhu ?
Opět po vytvoření oblouku kliknout pravým tlačítkem, nastavit barvu a na kartě Styl dát výplň na 30% místo implicitní 0%...
↑ Kondr:
Ďakujem..Ďalší problém..Tentokrát asi neriešiteľný:
Ako mám nastaviť posúvanie bodu po úsečke, aby sa pri tom menili závislé úsečky a videl by som pri tom, ako sa mení súčet dĺžok závislých úsečiek..
Ďakujem za odpoveď
Zkus do vstupního pole zadat
(d+c)+""
Vznikne text obsahující součet délek úseček, se kteým můžeš hýbat a který se při pohybu bodem E mění.
↑ BakyX: Můžeš zkusit popsat co přesně by to mělo dělat a uploadnout někam .ggb soubor, který jsi zatím vyvořil?
↑ BakyX:
A nestačí ti to, že si místo názvu úsecek c,d, dáš jejich délku(do toho obrázku),abys ty délky viděl,
a pak když budeš pohybovat bodem E uvidíš jak se délky c,d mění.
A kdykoliv s bodem E "zastavíš" můžeš délky sečíst.
Já to na svém počítači zkoušel a jde to pěkně.
↑ byk7: Ve vlastnostech se dá nastavit, jestli se má zobrazit jméno, hodnota, jméno a hodnota nebo popisek. Ty asi budeš chtít jméno. Navíc v popisku lze používat %v a %n pro hodnotu a jméno.
Ako nastaviť v GeoGebre, aby sa mi všetky úsečky zobrazovali reálne dlhé..Napríklad, narysujem úsečku dlhú 5 cm, vytlačím si dokument, odmeriam úsečku a bude mať presne 5 cm. Keď dám "Lupa", tak tam možnosť 100% nemám..Ďakujem za odpoveď
↑ BakyX: http://www.geogebra.org/forum/viewtopic … 180#p63180 -- "Mierka v cm" (při exportu nebo tisku)
↑ Kondr:
Celkom nerozumiem, ako to myslíš..Keď dám export, DPI dám 300 akú musím dať mierku, aby mi to ukázalo 100% ? Keď nechám 1:1, tak mi 2 cm úsečku zobrazí ako 6, niečo..DPI však môžem dať i menšie..THX ZA ODPOVEĎ :)))
Inak..Ty si na tom fóre admin :) ?
+ešte taká blbosť..
Mám priamku "p" a chcem, aby sa to označenie zobrazilo tam, kde ja chcem. AKo to posúvať ?
Zajímavé. Mně to při měřítku 1:1 tiskne opravdu 1 dílek na 1cm. Tiskárnu mám myslím na 600DPI. Jinak to měřítko není potřeba zakliknout (tím nastavuješ, že se má tisknout), stačí ho mít nastavené na 1:1. A samozřejmě to nefunguje, pokud jsou osy x a y v jiném měřítku.
Jinak ... jsem jedním z adminů :)
A nespravil by si mi to ty teda ?
http://leteckaposta.cz/818177188
Toto chcem dať do png, aby som po vytlačení (alebo jednoducho keď to otvorím v programe na prezeranie obrázkov a nastavím 100% zoom a priložím pravítko na obrazovku) mal polomer kružnice vpísanej 2 cm, dĺžku úsečky KC 5 cm. Bol by som veľmi rád, keď by si mi to spravil :)
Inak..Aha..