Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Prosím o pomoc, nevím jak mám sestavit rovnice pro dané schéma- (http://www.sdilej.eu/pics/077aecf8f4c93 … bd3ff1.jpg). Díky za pomoc
Jenom nevíš jak na to nebo vůbec nevíš ty zákony?
Musíš si správně určit směr proudu. Kirchhoffovy zákony zní docela složitě, ale taková podmínka je, že co do uzlu vchází, to z něj musí i vycházet.
Kdybys na to nepřišel ozvi se, já už si přesnej postup moc nepamatuju, ale třeba bych to vymyslela :)
↑ janula: Vím postup, ale nevím jak si mám určit proudy, sice jsem to zkousel, ale nevyslo mi to. Zvolil jsem je tak, ze jsem měl
I1 - I2 + I3 = 0 a pak jsem si sestavil jeste zbyvajici 2 rovnice takovy to R1*I1 atd. ale asi spatne...
↑ Tomasktm:
Tady jsou kdyztak hodnoty a vysledky.
Ue1=2,1V ,
Ue2=1,8 V , R1= 10 ohm, R2 =8 , R3 = 12, R4 = 35 a R5 = 15 . Vnitřní odpory zdroje zanedbejte. Vysledky jsou 24,8 mA ; 40,8 mA ; 65,6 mA
↑ Tomasktm:
Je jedno, jakou si zvolíš orientaci proudových smyček v obvodu. Důležité pak ale je podle toho sestavit rovnice.
Já jsem zvolil smyčky tak, že
proud
teče směrem od zdroje
k odporu
(dále odporem
a
zpět do zdroje
),
proud
teče směrem od zdroje
k odporu
(dále odporem