Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
asi všichni znáte tabulkový prohlížeč exel.... potřeboval bych naprogramovat něco takového, co by pomocí tažení za přepášku zvětšilo panel, který je v té buňce a ještě by posunulo tu přepíášku na správé místo.... ale vůbec nevím jak to mám udělat
dokázal jsme naprogramovat aby se mi ten panel zvětšil podle toho jak daleko budu táhnout, ale nemohu dokázat aby se mi posunula i ta přepáška
1. obrázek je, když tahám za 2. černou čáru, ale pokud zvětším okno tak se mi to zas vrátí a mám z toho ten 2. obrázek:(
pokud víte někdo nějakou knihovnu, která toto má naprogramováno tak mi pls poraďte...vážně nevím pod jakým anglickým slovem toto hledat:(
ale tipuju že to bude něco v javax.swing.
ale ta je tak velká, že se to tam opravdu blbě hledá :(
díky moc každému, kdo mi poradí
↑ VojtechSejkora:
Nevím jestli to řeknu úplně přesně, ale bude to protože každá komponenta má tuším tři velikosti... Jedna z nich je preferredSize. Při změně velikosti okna se volá metoda, která updatuje layout (tuším, že to je validate) a při tom se ti nastaví rozměry zpátky na preferovanou velikost.
Doporučuju nejdřív začít s rozhraním awt, hlavně proto, že je jednodušší a swing je od něj odvozenej.
Tohle by měl být tvůj kamarád :)
http://www.kiv.zcu.cz/~herout/publikace/ujj2.html
↑ xxsawer:
hmm pěkné... tak to mám nastudované pomalu i pozpátku:D
a tu preferovanou velikost mám měnit jak?
jedině že bych si udělal dekorátora, který by tuto metodu překryl, ale jestli to jde tak ot je jiná otázka:(
nizméně jsem to nakonec vyřešil přes awt:D
GridbagLayout a GridBagConstraints (bo jak se to přesně píše) a jeho parametr ipadx a ipady....:) ale možná nakonec to udělám stejně přes tu preforovanou velikost.... díky moc:) (protože mi to vyřeši ještě jeden problém, který jsem měl:D:D)