Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ teflondon:
Zdravím, vzorce jsou například zde. Pokud potřebuješ prokonzultovat jednotlivé úlohy - proím pokračuj podle pravidel. Děkuji.
Téma označím za vyřešené. Děkuji.
↑ teflondon:
Cos' na nich nepochopil, zadání je dost jasné. jak jsi na to šel? já ti to pochopitelně můžu vypočítat, ale to až když uvidím, že ses o to taky snažil.
Nápověda k
1.) soustava dvou rovnic a dvou neznámých, využiješ vzorečky pro obvod a obsah obdélníka
2.) opět soustava dvou rovnic, jedna je poměr a druhá obsah obecného trojúhelníku
3.) nakresli si obrázek
↑ Hanis: děkuji a zdravím :-)
navrhuji, aby kolega již po úvodním seznámení se vzorci a návrhem postupů pokračoval v samostatných tématech, které založí přesně podle bodu 2 místních pravidel. Jinak se v tom nedá vyznat. Děkuji.
Nevim jak se mam snazit ,kdyz ani nevim kde zacit. Kdo by byl ochotny a mel zajem,at napise a poslu to mailem .Nema cenu to tady psat a ostatni budou jen provokovat. Jelena: bez urazky,ale tyhle odkazy a rady tohoto typu umi poskytovat i male dite.
↑ teflondon:
Zajímalo by mě, kde vidíš tu provokaci. Ono je strašně jednoduché napsat že něco nachápu a nechat to ostatní vypočítat. Ale my nejsme stroje abychom ti spočítali cokoli tu napíšeš. Kdybys aspoň nastínil jak jsi na to šel, tak by se odezva našla, kór když řešení prvního příkladu přímo vyplývá ze vzorečků.
Nejsi tady jediný a všichni ostatní zvládají dodržovat pravidla. Je to slušnost.
↑ teflondon:
Děkuji za reakci.
Je třeba začit od dodržení pravidel - 1 dotaz do jednoho tématu. Vzor - zde kolega Hanis v průběhu 31 příspěvků vysvětloval jeden konkrétní problém, až byl pochopen. Můj obdiv (spolu s Tychi).
Potom se dá úloha rozebírat a společně vyřešit. Nevěřím, že Tobě nešlo nakreslit obdélník, označit strany a vyhledat vzorce, když to dokáže i malé ditě.
Smysl tohoto fóra vidím ve vzájemné pomoci a ve společné cestě ke studijnímu výsledku. A tak je uvedeno v mistních pravidlech. Pokud máš jiný názor, můžeš ho sdělit Moderátorům.
Nemám v plánu Tebe provokovat, ani jsem se neurazila. Věřím, že se najde společná řeč.
Děkuji kolegovi Hanisovi za podporu.
Stránky: 1