Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 20. 04. 2008 14:25

Paulus
Reputace:   

Test geometrické představivosti

Dal jsem dohromady takový malý testík. Jde o krychli, ve které je kousek drátu, vaším úkolem je najít pohled zepředu, shora a zboku. Prosím napište mi, která úloha vám dala nejvíc zabrat. Dost mě překvapilo, že druhou část testu někteří lidé vůbec nedají dohromady. Test je tady.

#2 20. 04. 2008 14:57 — Editoval Jorica (20. 04. 2008 15:05)

Jorica
Místo: Vyškov
Reputace:   

Re: Test geometrické představivosti

↑ Paulus:
chci se jen zeptat, zda v te druhe casti je povazovano za spravne kterekoliv umisteni dratu, ktere odpovida 3 pohledum nebo je tam jeste dalsi podminka...ja predpokladala jen drat z jednoho kusu. Je napriklad podminka i na co nejkratsi drat, atd. V druhe casti si totiz dokazu predstavit nekde i vice variant, pokud me tedy ma geometricka predstavivost neklame ;-)

#3 20. 04. 2008 15:41

Paulus
Reputace:   

Ano, máte pravdu. Ten drát je vždy z jednoho kusu a mělo by jít o nejkratší řešení.

#4 20. 04. 2008 16:00

Jorica
Místo: Vyškov
Reputace:   

↑ Paulus:
Tak jsem na test koukla...no je fakt, ze druha cast je o necem jinem, nez kresleni 3 pohledu v casti prvni ;-)
Samozrejme nevim, zda jsem nasla spravna reseni, ale co se tyka meho zapoleni s ukoly, tak jsem musela popremyslet uz u ukolu c.2, nez jsem si zvykla na to z ktere strany mam "koukat" a pak zrovna na rozjezd byl pro me ukol c. 2 narocnejsi, nez ty, co nasledovaly.

Druha sada krychlicek uz byla obtiznejsi. Obecne mi ukoly z druhe casti trvaly v prumeru asi dvakrat tak dlouho nez ty z casti prvni. Z pocatku jsem vahala, zda hledam spravne reseni. Kdyz jste mi to objasnil, tak mi ukoly neprisly tak tezke, az na posledni. Nad ukolem 16 jsem sedela nejdele, aby vsechny pohledy pasovaly.

Nikdy jsem nedelala deskriptivu ani v ni po pravde nic nevidim, ale v ruznych IQ testech mi vysledky v oblasti prostorove predstavivosti vychazely pomerne slusne, takze mozna proto jsem s tim nevalcila az tak moc, jak jste popisoval. Verim ale, ze z druhou casti ukolu mohou byt obecne problemy.

Zápatí