Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Prosím vás nevíte náhodou někdo, jak se dá do kontejneru s tímto layoutem vložit více jak 4 komponenty do řádku?.... mě se pak už do okna nevejdou:(
4x volám tu stejnou metodu
public void pridejVedle(Component c){ if(predchoziVlozena==null){ // první komponeta v řádku se rozhatuje gbc.weightx=1; gbc.gridwidth=1; }else{ // jen první komponenta na řárku má tu výsadu, že se může roztahovat gbc.weightx=0.0; // pokud to je již 2. komponenta, musím přidat přepášku pridejPrepazkuVedle(c); gbc.gridwidth=GridBagConstraints.RELATIVE; } System.out.println(c); gbl.setConstraints(c,gbc); this.add(c); predchoziVlozena=c; }
a do panelu se mi přidají jen 2 komponenty a 2 přepážky, ale vypíší se mi všechny 4.... nevíte náhodou někdo co s tím je?....budu vděčný za každou radu
dokonce i když ověřuji jestli tam jsou všechny ty komponenty pomocí
System.out.println(java.util.Arrays.toString(instance.getComponents()));
tak mi to vypíše opravdu všechny...takže je nějaká chyba v zobrazení, ale jak ji odstranit?:(
↑ VojtechSejkora:
Mno tady:
http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=22536
píšeš, že máš tu knížku od Herouta nastudovanou i pozpátku :)) GridBagLayout je v ní popsanej dost podrobně, přečti si jí radši ještě jednou ;)
↑ xxsawer:
pls mě neštvy... buď mi poraď jak se ten problém dá vyřešit a nebo raději nepiš..... mimochodem u všechn příkladů, které jsem zatím viděl byli max 3 komponenty vedle sebe nikde jsem neviděl ani ty 4
a jelikož to pro 4 componenty funguje, tak proč by to nefungovalo i pro další, když se tan přidává jen další přes stejnou metodu?
tak jsme nakjonec probl0m vyřešil tak, že místo gridwidth použévám gridx