Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
u 1. úprava, aby v čitateli vznikla derivace jmenovatele:

EDIT:byl odkaz na špatný vzorec Pro druhý zlomek - podle autorit vzorec č. 9 je považován za tabulkový. konec EDITu
Pro druhý zlomek - podle autorit vzorec č. 15 je považován za tabulkový.
2. je od 0 do 1... dx/(x+1)^3
přepis na
mala substituce 
-----------------------------------------
Kontrolní otázka - kde je v MAW krokové řešení integrálu? - odkaz, prosím.
A po jedném problému do tématu, prosím. Děkuji.
↑ Joerex:
2. zadání nemohlo být nekonečno na intervalu od 0 do 1. Překontroluj si to prosím. Jak jsi zadával do Wolfram? (když odmažeš meze, tak si překontroluj neurčitý.
1. ano, jako 2 integrály (vytknout konstantu před integrál).
Tady je jasně vidět, proč je třeba mít v jednom tématu jen jeden problém. Jinak již přenechám hodným kolegům, neb pracovat je také třeba.
První vypadá nadějně, až na arctg ((x-1,5)/1,5) - stroj souhlasil?
2) Určitý integrál - "dosazena horní mez (1) - dosazená dolní mez (0). Pokud dělá problém (-), tak ho používej v každém dosazení a pocivého použití závorek:
výsledek integrování:

Zvladneš to dál? Děkuji.
↑ jelena: - úprava je v pořádku, jen odkaz na vzorec č. 9 není v pořádku (ve vzorci je (+)) mězi členy jmenovatele, já mám v úpravě (-).
Podle Rektoryse pro znamenko (-) platí jiný tabulkový vzorec:
ale je pravda, že taková moje úprava byla zbytečně komplikována (pro tento případ).
V pořádku? Děkuji.
↑ Joerex: děkuji, ještě je úprava 1. ln takto: ln|x(x-3)|= ln|x|+ln|x-3| (podle pravidel počítání s logaritmy).
V příspěvku 2 jsem opravila odkaz na správný vzorec, jinak úprava byla v pořádku, jen zbytečně složila pro tento případ.
Všechno v pořádku? Děkuji.
↑ ti.tan:
Zdravím, založ si, prosím vlastní téma, případně použij nástroje z úvodního tématu sekce VŠ. Toto téma je vyřešeno. Děkuji.
Stránky: 1