Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj potřebovala bych poradit se 4 příklady...
1:) kámen má ve vzduchu tíhu 44N ve vodě 28N . Jak velký je jeho objem a jaká je jeho hustota. výsledek 1,63 krát 10-3 m3 a 2751,67 kg krát m-3
ze vzorce G = m krát g jsem si vypočítala hmotnost ve vodě a vzduchu 4,4 a 2,8 pak ze vzorce G= Gvzduchu - G vody jsem vypočítala hmotnost kamene 1,6.. a ted nevím jak do rovnoce m= ro krát V dosadit když jsou dvě neznámé
2.) Ponorné tělísko o hmotnosti 80g ponořené do vody bylo udrženo v rovnováze proti závažím o hmotnosti 40g. Ponoříme-li totéž tělísko do neznámé kapaliny bude v rovnováze se závažím o hmotnosti 50g. Jakou hustotu bud emí neznámá kapalina.. Výsledek 750kg krát m-3
u tohodle příkladu sjem nepochopila zadání
3. Dutá duralová koule má vnější poloměr 6cm a vnitřní poloměr 5cm. Zjistěte bude-li koule po vložení do vody plavat vznášet se nebo klesat ke dnu.
odpověd klesá ke dnu
tady nerozumím jak je myšleno dutá koule když má vnější avnitřní poloměr
4.) Potrubím o průměru 0,156m protéká kapalina hustoty 900kg krát m-3 : hmotnostní průtok kapaliny je 5 krát 10 na 4 kg krát h-1 určete objemový tok a střední rychlost toku .. výsledek 15,4 krát 10-3 m3 krát s-1 0,806 m krát s-1.
↑ zdenek1:
Díky...Návod stačil... Nevíš náhodou i jak bych měla postupovat u toho posledního? A ten třetí se musí asi jen vyjádřit nejak ve vztlakových silách ne?
↑ zdenek1:
Oběmový průtok vyšel, tam to je jasné, ale když si vyjádřím rychlost z druhého vzorce tak mi správný výsledek nevyjde....
↑ zdenek1:
z toho obrázku je mi jasné jak to vypadá. Dál mám zpočítat obem koule o poloměru 1 cm a zjistit velikost vztakové síly?
↑ zdenek1:
Jinak hrozně děkuji za rady. Chtela bych mít na fyziku hlavu jako ty.... Navádíš fakt suprově....