Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
jsem studentem třetího ročníku na vysoké škole se zaměřením na informatiku(proste programovani), a máme vytvorit program, který provádi simulaci regulace topné soustavy v dome(kotel ohriva vodu, ta je pohanena cerpadlem o konstantnim pritoku do radiatoru, a radiator ohriva jednu
mistnost). Tento program(model) by mel pocitat i s nejakými konstatními strátami tepla v obvodovych zdech, v nabytku v mistnosti..Naopak muzeme zanedbat ztráty v dopravním vedení. Melo by jit o zjednoduseny model, takze neni treba resit uplne detaily-to bysme asi ani nezvladli.Do našeho programu(modelu) potrebujeme ziskat matematický popis chování tohoto systému pomoci diferencialnich rovnic.(voda se ohreje od kotle=1.rovnice, voda v radiatoru ohreje vzduch v mistnosti=2.rovnice). Našel jsem tyto rovnice popisujici tento problem, nevim vsak jestli jsou tyto rovnice správné a uz vubec nevim jak by se tyto rovnice dali prevest na diferencialni. Byl by ochoten mi nekdo zkontrolovat nalezene rovnice, pripadne upravit, a prevest tyto rovnice na diferencialni rovnice 1. radu?
Predem dekuji za odpoved..