Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Potrebovala bych poradit, resim prubeh fce
mam udelany def. obor, spocitane limity a zderivovala jsem to, ale nemohu najit nulove body, protoze jsem dostala rci
a to je nikdy, tak jestli to znamena ze mam skoncit, ze ten priklad dal nejde, nebo proste jen neurcim nulove body u prvni derivace a budu pokracovat dale
zdravim, takze derivacia je ln(x)+1 sedi? a teraz si podla predpisu vidime ze je to logaritmicka funkcia a ta prienik s osou y nema. To ze funkcia nema body v ktorych pretina jednu alebo druhu os neznamena nic viac len to ze to zapiseme do sekcie nulove body v pozorovani funkcie a kludne pokracujte dalej.
↑ venda: zdravim pre novu otazku je potrebne zalozit novu temu vo fore. dakujem
↑ venda: zdravím, založ si prosím vlastní téma - viz místní pravidla. Pomocí Hledat (v horní liště fóra se dá najit vzorový příklad, který byl k tomuto tématu podrobně rozebrán.
↑ picasso_123: nulové body - zřejmě pojmenování "stacionárních bodů", "bodů podezřelých z extrému" - tedy takových bodů, kde nastává, že 1. derivace je nulová.
Potřebuješ řešení rovnice
. Které nástroje z úvodního tématu sekce VŠ se hodí pro takové účely?
Jak je definována logaritmická funkce a proč si myslíš, že taková rovnice nemá řešení. Děkuji.
↑ PeetPb: děkuji za doporučení ohledně průsečíku funkce s osou y. Omluva, že jsem trochu vstoupila do tématu, pokračuj, prosím. Děkuji.
↑ jelena: ano ja som sa pomylil dakujem za upozornenie.
↑ picasso_123: funkcia moze byt na celom D(f) rastuca alebo klesajuca a teda nemusi mat lokalne ani globalne extremy
↑ picasso_123:
jen pro pořádek - označila jsi téma za vyřešené: našla jsi řešení rovnice
? Děkuji.
↑ jelena: uz jsem priklad vyresila, myslela jsem ze tam nic neexistuje, ale jde to pro
me to hned nedoslo