Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ kkjana: zdravim, mam otazku na prvej strane v druhom zlomku menovatel je 2+3 alebo k+3 ?
Děkuji za upozornění dnes jsme psali ještě aj a rychlost psaní a mám dost ale jsem zvědava zda mám ma dobře:)))
↑ kkjana: ano mozem potvrdit vysledok prveho prikladu je spravny, a vysledok druheho je tiez spravny ale este sa to tam da kratit. sice je tam to v citateli je scitovanie ale mozeme si to predstavit takto: a po vykrateni je vysledok .
↑ PeetPb:Děkuji ani nevíte jak jste mne potěšil, počítám 3 měsíce skoro denně a dopadlo to dobře:)))motivace jak hrom!
↑ PeetPb:Koukám na to krácení a nejsem si jím tedy jistá při sčítání se snad krátit nedá. Jak to tedy je? Jedině snad druhá odmocnina z 15 + 8, ale nevím.:(
↑ gadgetka:Vřelé díky už je mi to jasné:))))
↑ gadgetka: jojo jasne pardon uz bolo moc hodin ma tam byt + :) diki z aupozornenie opravim to