Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Mela bych dotaz, zda byste mi neporadili, kde se mohu docist vice o matematicke sazbe.
Na typografii si celkem potrpim, kdyz o neco jde, tady to zas neprehanim ;-) Z praxe jsem ted vypadla, co jsem na materske a setkala jsem se nyni napr. s tvrzenim, ze podle novych norem matematicke sazby se pri prechodu uprav vyrazu na dalsi radek neopisuje znovu rovnitko, pripadne znamenko + a -, kterym koncil predchozi radek. Totez pri psani znacek funkci...pry se ted ma pouzivat oznaceni tan nikoliv tg :-o Celkem me to prekvapilo a tak bych se rada dozvedela, jak to je.
Proto se obracim na ty, co jsou nuceni se s matematickou sazbou vice potykat, zda by mi neporadili, kde si o tom mohu precist vice. Vyhledavac jsem nedavno zkousela, ale zadne duveryhodne zdroje mi to nenaslo :-(
Ahoj, jsou na to normy, ale ty nejsou volne siritelne, musi se zakoupit.
Nejake info mas v mailu.
↑ robert.marik:
No ono to zas tak nespecha, takze klidne pracuj na necem uzitecnejsim ;-) Me slo o to, ze jsem pomahala kamosovi se semestralkou a on me sokolat takovymi pravidly, ze me to ted opravdu zajima, jak to je....napriklad ted si vubec nejsem jista, jak zapsat uzavreny interval, protoze pry se podle norem maji psat hranate zavorky :-o
Dik ;-) Mam pocit, ze k tomu, ze se jedna jen o placene normy, jsem se prave pred par dny dopidila taky. Jdu kouknout na mail.