Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 25. 04. 2008 10:41 — Editoval Jorica (25. 04. 2008 10:42)

Jorica
Místo: Vyškov
Reputace:   

Normy matematické sazby

Mela bych dotaz, zda byste mi neporadili, kde se mohu docist vice o matematicke sazbe.

Na typografii si celkem potrpim, kdyz o neco jde, tady to zas neprehanim ;-) Z praxe jsem ted vypadla, co jsem na materske a setkala jsem se nyni napr. s tvrzenim, ze podle novych norem matematicke sazby se pri prechodu uprav vyrazu na dalsi radek neopisuje znovu rovnitko, pripadne znamenko + a -, kterym koncil predchozi radek. Totez pri psani znacek funkci...pry se ted ma pouzivat oznaceni tan nikoliv tg :-o Celkem me to prekvapilo a tak bych se rada dozvedela, jak to je.

Proto se obracim na ty, co jsou nuceni se s matematickou sazbou vice potykat, zda by mi neporadili, kde si o tom mohu precist vice. Vyhledavac jsem nedavno zkousela, ale zadne duveryhodne zdroje mi to nenaslo :-(

#2 25. 04. 2008 13:25 — Editoval robert.marik (25. 04. 2008 13:32)

robert.marik
Einstein
Reputace:   

Re: Normy matematické sazby

Ahoj, jsou na to normy, ale ty nejsou volne siritelne, musi se zakoupit.

Nejake info mas v mailu.

#3 25. 04. 2008 13:33 — Editoval Jorica (25. 04. 2008 13:42)

Jorica
Místo: Vyškov
Reputace:   

Re: Normy matematické sazby

↑ robert.marik:
No ono to zas tak nespecha, takze klidne pracuj na necem uzitecnejsim ;-) Me slo o to, ze jsem pomahala kamosovi se semestralkou a on me sokolat takovymi pravidly, ze me to ted opravdu zajima, jak to je....napriklad ted si vubec nejsem jista, jak zapsat uzavreny interval, protoze pry se podle norem maji psat hranate zavorky :-o

Dik ;-) Mam pocit, ze k tomu, ze se jedna jen o placene normy, jsem se prave pred par dny dopidila taky. Jdu kouknout na mail.

Zápatí